Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Два головних правила для створення квітучої дачної ділянки: сусіди будуть заздрити

Два головних правила для створення квітучої дачної ділянки: сусіди будуть заздрити

Ці садівничі поради допоможуть створити ділянку мрії!

1 хв на прочитання17 Січня 2024, 08:11
Поради створення квітучої дачної ділянки Поради створення квітучої дачної ділянки
Поділитись:

Один погляд, щоб отримати естетичну насолоду. Щоб мати таку можливість, потрібно правильно організувати простір та підібрати рослини. Садівничі поради допоможуть створити ділянку мрії, від одного погляду на яку буде захоплювати подих від краси.

Правило №1

Найперше перше — приділіть увагу формі грядок. Кожен різновид овочів, трав, квітів повинен розташовуватись в окремому секторі, а їх треба розміщати в шахматному порядку.

Можна піти більш складним шляхом, якщо є час. Грядки та клумби у вигляді спіралей, трикутників та інших форм. Гарно та оригінально. Важливо дотримуватися ширини грядок. Вона має бути від 70 см до 1,2 м. Найбільш ефектно грядки будуть виглядати, якщо зробити їх високими або модульними в спеціальних модулях.

Правило №2

Вибирайте рослини в залежності від їх росту. Найбільш високі рекомендується висаджувати подалі: соняшники, квасолю, кукурудзу та ін.

А от всередину  можна розглянути кабачки, високу цибулю, томати. По краях висадіть петрушку, суницю, салати. Зверніть увагу, що овочі та квіти повинні рости на одній грядці. Наприклад, поруч з помідорами гарно будуть виглядати чорнобривці.

Зверніть увагу на висаджування душиці, чебрецю, базиліку. Вона ефектні, ароматні. Підбирайте рослини таким чином, щоб вони гарно цвіли та плодоносили. Тоді буде і гарно, і результат роботи також буде видно.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.