Догори
Дати відгук

Дуже смачний, ситний і поживний: суп із тістом (галушками)

Якщо у вас є готовий бульйон, тоді суп вийде ще смачнішим.

2 хв на прочитання18 Листопада 2024, 08:16
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Якщо ви хочете приготувати смачний і ситний суп, але у вас нема м'яса, то суп із тістом (галушками) — ідеальний варіант. Звісно, добре, якщо у вас є готовий бульйон, тоді суп вийде ще смачнішим. Із хорошим бульйоном суп завжди вийде з яскравим насиченим смаком і ароматом.

Інгредієнти:

бульйон — 2 л;

картопля — 3-5 шт.;

цибуля — 1 шт.;

морква — 1 шт.;

сіль — до смаку;

лавровий лист — 1 шт.;

яйце (для галушок) — 1 шт.;

вершкове масло (для галушок) — 1 ст. л.;

молоко або вода (для галушок) — 130 мл;

борошно (для галушок) — 5-7 ст. л.;

зелень — до смаку;

рослинна олія — 1 ст. л.

Приготування.

Почистити всі овочі.

Картоплю нарізати невеликими шматочками.

Якщо у вас немає готового бульйону, можна варити суп на воді чи приготувати овочевий, курячий або м'ясний бульйон.

Бульйон довести до кипіння, вкинути в нього картоплю.

Цибулю дрібно нарізати.

Моркву натерти на крупній тертці.

Обсмажити цибулю разом із морквою на сковороді з олією до м'якості.

Коли картопля буде наполовину готова, додати в каструлю обсмажені цибулю та моркву, приправити сіллю, покласти лавровий лист.

Яйце розділити на білок і жовток. Жовток змішати з вершковим маслом, додати трохи солі до смаку. Додавати борошно, щоб вийшло тісто, за консистенцією схоже на тісто для кексів.

Білки збити до гострих піків і додати в тісто.

Добре перемішати тісто.

Для 5 хвилин до готовності супу можна додавати тісто. Галушки зручно формувати за допомогою двох чайних ложок, змочених у холодній воді. На одну ложку набрати невелику кількість тіста, а другого різко посунути його в каструлю з супом. Так відправити в суп необхідну кількість галушок.

Суп готовий. Він вийшов дуже смачним, ситним і поживним. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.