Таку аджику я готую з зеленого перцю – виходить дуже гарний і оригінальний соус, який відмінно підходить до різних страв.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
Перець ріжемо шматочками і подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера.
Гострий перець також ріжемо шматками, часник очищаємо. Подрібнюємо їх також за допомогою блендера.
Змішуємо всі овочі, додаємо сіль і цукор, оцет, перемішуємо. Залишаємо на столі на 25 хвилин, періодично помішуючи.
Розкладаємо соус в чисті і сухі баночки. Закручуємо кришками і ставимо на зберігання в холодильник.
Можна поставити баночки і в холодний погріб, в холоді соус буде довго зберігатися.
Така аджика виходить з багатим вмістом вітамінів – ми масу не варимо і всі корисні речовини залишаються.
Підходить соус до м’ясних і рибних страв, він дуже ароматний і смачний.