- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Дуже смачна зелена «Смарагдова» аджика
Дуже смачна зелена «Смарагдова» аджика
Закручуємо кришками і ставимо на зберігання в холодильник
Таку аджику я готую з зеленого перцю – виходить дуже гарний і оригінальний соус, який відмінно підходить до різних страв.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- перець болгарський зелений, 1.5 кг (чищений);
- часник, 3 головки;
- гострий перець, 2 шт;
- цукор, 100 г;
- сіль, 2 ст.л;
- оцет винний, 50 мл або 9%.
Аджика «Смарагдова»: процес приготування
Перець ріжемо шматочками і подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера.
Гострий перець також ріжемо шматками, часник очищаємо. Подрібнюємо їх також за допомогою блендера.
Змішуємо всі овочі, додаємо сіль і цукор, оцет, перемішуємо. Залишаємо на столі на 25 хвилин, періодично помішуючи.
Розкладаємо соус в чисті і сухі баночки. Закручуємо кришками і ставимо на зберігання в холодильник.
Можна поставити баночки і в холодний погріб, в холоді соус буде довго зберігатися.
Така аджика виходить з багатим вмістом вітамінів – ми масу не варимо і всі корисні речовини залишаються.
Підходить соус до м’ясних і рибних страв, він дуже ароматний і смачний.