Дослідження: понад 50% людей у світі вмирають від неправильного харчування
Неповноцінне харчування викликає найбільшу кількість смертей у світі, більше ніж куріння чи високий тиск.
Що не так з харчуванням? Більшість звикла їсти забагато солоного, недостатньо вживає цільнозернових продуктів та свіжих фруктів. У списку рідкісних продуктів — горіхи, насіння, свіжі овочі, омега 3-жирні кислоти та клітковина.
Серед продуктів, які викликають найчастішу кількість смертей, дослідники згадують червоне м’ясо та процесовані м’ясні продукти.
Дослідники радять з’їдати не менше 200-300 грамів фруктів, а не 94 грама — як це робить більшість населення. Якщо уявити, то це лише одне невелике яблуко в день. Денна норма вживання насіння та горішок — 16-25 грамів, а овочів — 290-430 грамів.
Натомість безконтрольне вживання висококалорійної та жирної їжі, газовані та солодкі напої, солодощі, регулярні перекуси призводять до переїдання. Саме тому, вважають дослідники, причинами смертей стали сердечно-судинні хвороби, рак та діабет.
Щоб покращити свій раціон, варто зменшити вживання солі, обирати цільнозернові продукти замість хліба з білої муки чи батонів, їсти більше овочів та фруктів, не їсти багато цукру (не більше 32-50 грамів на день), контролювати розмір порцій.