Догори
Дати відгук

Дослідники виявили простий спосіб, який може підвищити сексуальну задоволеність у парі

Сексуальність не повинна відповідати традиційним сексуальним сценаріям, які зображуються в популярних ЗМІ.

4 хв на прочитання16 Вересня 2023, 21:43
Поділитись:

Відповідно до нового дослідження, опублікованого в Міжнародному журналі сексуального здоров’я, люди, які займаються взаємною мастурбацією (тобто коли партнери стимулюють себе сексуально, перебуваючи разом), також демонструють вищий рівень сексуального задоволення в своїх романтичних стосунках. Отримані дані можуть допомогти розвіяти помилкові уявлення партнерів про самозадоволення у стосунках. Про це розповідає видання PsyPost.

Загальні суспільні уявлення часто пов’язують мастурбацію з самотністю, через що партнерським контекстам приділяється менше уваги. Попередні дослідження переважно зосереджувалися на індивідуальній соло-мастурбації, залишаючи прогалину в розумінні значення спільної мастурбації в романтичних стосунках. Автори нового дослідження мали на меті усунути цю дослідницьку прогалину.

«Сексуальне задоволення тепер визнано важливою та невід’ємною частиною сексуального здоров’я, благополуччя та сексуальних прав, як зазначено в Декларації Всесвітньої асоціації сексуального здоров’я щодо сексуального задоволення», — пояснила автор дослідження Ділан Килич, докторант університету Саутгемптона.

Килич заявляє, що сексуальне задоволення не повинно обмежуватися одним лише проникаючим сексом.

«Насправді сексуальні терапевти рекомендували залучення партнера до мастурбації жінок, аби жінки могли продемонструвати свої методи стимуляції партнерам, щоб відчути оргазм і/або задоволення. Отже, взаємна мастурбація може бути гарною можливістю спілкуватися з партнерами вербально та невербально про джерела задоволення», — сказала вона.

Обидва партнери повинні були мати принаймні 18 років і перебувати у стосунках не менше одного року. Остаточна вибірка включала 117 жінок і 151 чоловіка віком від 18 до 65 років.

Килич та її колеги виявили, що значна частина учасників нещодавно брали участь у взаємній мастурбації. Близько 50 % учасників повідомили про взаємну мастурбацію протягом останніх двох тижнів. Подібні пропорції чоловіків і жінок повідомили про взаємну мастурбацію (48,3 % чоловіків і 53,8 % жінок).

Учасники загалом мали позитивні почуття щодо взаємної мастурбації, із середнім балом позитивних почуттів 29,58 із 40. І чоловіки, і жінки, які повідомили про нещодавню взаємну мастурбацію, мали більш позитивні почуття до неї.

Важливо, що дослідження виявило позитивний зв’язок між нещодавньою спільною мастурбацією та сексуальним задоволенням. Іншими словами, люди, які повідомили, що брали участь у взаємній мастурбації протягом останніх двох тижнів, як правило, мали вищий рівень сексуального задоволення порівняно з тими, хто не повідомляв про взаємну мастурбацію. Цей зв’язок зберігався навіть після контролю таких факторів як давність соло-мастурбації, вік і хвороба/інвалідність.

«Одним із ключових висновків нашого дослідження було те, що як для жінок, так і для чоловіків нещодавня взаємна мастурбація була незалежно пов’язана з вищим сексуальним задоволенням», — сказала Килич.

Вона також окреслила два основних висновки з дослідження.

«По-перше, історично склалося так, що бракує освіти щодо жіночої сексуальності та сексуального задоволення. Взаємна мастурбація може бути освітнім інструментом як для жінок, так і для їхніх партнерів щодо жіночого задоволення й анатомії. Це може мати вирішальне значення для того, щоб допомогти парам розвинути сексуальні та романтичні стосунки, які приносять задоволення. По-друге,

секс не дорівнює вагінальному проникненню, і сексуальність не повинна відповідати традиційним сексуальним сценаріям (які зображуються в популярних ЗМІ, наприклад, що тільки вагінальний секс із пенісом є «справжнім сексом»). Пари повинні виробити власне визначення сексу, включаючи різноманітні сексуальні дії для підвищення взаємного сексуального задоволення.

Розширення сексуального репертуару за допомогою спільної мастурбації може створити різноманітні сексуальні можливості з партнером, які можуть відкрити нові джерела задоволення», — наголосила Килич.

Результати дослідження дають зрозуміти, як взаємна мастурбація може відігравати роль у підвищенні сексуального задоволення в інтимних стосунках. Але важливо зазначити, що це не обов’язково означає причинно-наслідковий зв’язок. Інші фактори можуть сприяти вищому сексуальному задоволенню, про яке повідомляють особи, які нещодавно брали участь у взаємній мастурбації.

«Хоча концепція не є новою, позитивні аспекти взаємної мастурбації на сьогоднішній день приділяли мало уваги дослідникам», — зазначила Килич.

Також нагадаємо, що сексуальне здоров’я під час війни зможуть покращити банальні речі — сексолог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Смачна страва Пиріг з грибами Рецепт приготування
Як приготувати апетитний пиріг з грибами замість звичайної піци
1 хв на прочитання13 хвилин тому
Магістральний водогін на Дніпропетровщині Вода
Запущено чергову ділянку магістрального водогону на Дніпропетровщині: по завершенню пропускатиме 550 тисяч кубічних метрів води на добу
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
У Європі квітень б'є глобальний температурний рекорд одинадцятий місяць поспіль: чого чекати далі
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Pixabay
Викиди CO₂ від виробництва електроенергії у 2023 р. були рекордно високі, та є й гарні новини про захист клімату — звіт
5 хв на прочитання7 годин тому
Універсальний засіб, який допоможе «омолодити» кущі троянд, виростити помідори та знищити бур’яни
1 хв на прочитання7 годин тому
Інновації для екологічно чистого майбутнього: об’єднання 15-ти стартапів для зміни глобальних продовольчих систем
2 хв на прочитання8 годин тому
Забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині перевищує норму у 7,5 рази: названо причину
2 хв на прочитання9 годин тому
Як приготувати найпростішу овочеву галету: корисна альтернатива піци
1 хв на прочитання11 годин тому