Догори
Дати відгук

Дослідники дісталися до загадкового моноліту в пустелі (відео)

2 хв на прочитання27 Листопада 2020, 06:45
Поділитись:

Загадковий моноліт, який знайшли посеред пустелі в американському штаті Юта не дає спокою людям. Поки влада мовчить, користувачі самостійно розплутують клубок загадок, пов’язаних з таємничим об'єктом.

Незабаром там з’явився американець під ніком Bear_Fucker, який розкрив розташування моноліту. Насправді хлопця звуть Тім Слейн. Повідомляє видання The Verge.

Тім розповів, що завдяки великому досвіду в грі Geoguessr, де потрібно з підказками та за рисами ландшафту шукати фрагмент зі скріншоту, зміг розв'язувати подібну задачу з реального життя. Хлопець розповів, що вивчив навколишні скелі — їхній колір, форму, текстуру, а також детально оглянув все, що оточує його.

«Я зібрав цю інформацію, після чого порівняв її з часом і траєкторією польоту вертольота рятувальників, які знайшли моноліт першими, — рано вранці він вилетів з Монтічелло, штат Юта, і полетів майже прямо на північ, перш ніж зникнути з радара. Зазвичай це означає, що він летить нижче висоти сканування радара. Я знав, що шукаю каньйон, що виходить на південь або схід, із закругленими червоно-білими скелями, швидше за все, недалеко від більшої скелі або гори… Там повинна бути відповідний плоский майданчик для вертольота AS350, щоб приземлитися", — розповідає молодий чоловік.

Після цього хлопцеві було потрібно близько 45 хвилин, щоб знайти схожу місцевість, а потім і точне місце, де знаходиться каньйон з монументом.

За допомогою Google Earth користувачі визначили, що незрозумілий об'єкт з’явився в каньйоні після 2015 року.

Фото: HI Sutton

Люди вже зібрали першу експедицію до монумента. Наприклад, одним з перших там побував блогер Дейв Спаркс. 

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Dave Sparks (@heavydsparks)

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Dave Sparks (@heavydsparks)

«Виявляється, таємничий моноліт насправді просто крутий витвір мистецтва з металу. Браво тому, хто це зробив», — написав він в Інстаграмі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про вражаюче відкриття: британські науковці знайшли будинок Ісуса Христа (фото, відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко