Дослідники назвали хвороби, від яких ризикують померти шанувальники ультрапереробленої їжі
У ЄС ультраперероблені продукти пов'язали з погіршенням здоров'я і передчасною смертю.

Ультроперероблені продукти харчування можуть спричинити розвиток хвороби Паркінсона, захворювання серця, високий артеріальний тиск, інсульт, аневризми, а також проблеми з травленням. Зате не пов'язані з виникненням злоякісних новоутворень і появою хвороби Паркінсона. Новий звіт від агентства досліджень раку Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) проливає світло на те, як ці продукти впливають на здоров'я людини, пише EuroNews.
До ультроперероблених продуктів належать сосиски, швидкі сніданки типу пластівців, чіпси, швидкорозчинні локшини та заморожені страви, які часто містять багато цукру, насичених жирів і солі.
У деяких частинах Європи ультроперероблені продукти складають значну і зростаючу частину раціону людей на шкоду їхньому здоров'ю. Середній раціон людини містить значну кількість ультроперероблених продуктів, від 14% в Італії та Румунії до 44% у Великій Британії та Швеції.
Дослідження показало, що переважання ультроперероблених продуктів у раціоні людини пов’язане з підвищеним ризиком смерті від хвороб серця, високого артеріального тиску, інсульту, аневризми та інших захворювань кровообігу, а також з проблемами з травленням та хворобою Паркінсона.
Це перший аналіз, що виявив зв'язок між ультропереробленими продуктами та хворобою Паркінсона.
Дослідники ще не з’ясували, чому ці зв’язки існують, але зазначили, що отримані результати є вагомим аргументом для скорочення споживання ультроперероблених продуктів.
Дослідження, яке було опубліковано в журналі Lancet Regional Health – Europe, базується на аналізі даних 429 000 людей з дев’яти країн: Данії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Норвегії, Іспанії, Швеції та Великої Британії. Людей залучили до дослідження між 1992 і 2000 роками, і за ними спостерігали в середньому близько 16 років.
Більше новин читайте на GreenPost.







