Домашні пельмені: завдяки простій маніпуляції з начинкою смак стане особливим

2 хв на прочитання23 Жовтня 2022, 14:23

За бажання домашні пельмені можна заморозити, рясно пересипавши їх мукою, щоб не злиплися.

Багато хто з нас любить пельмені, але купований продукт часто розчаровує: то тісто розривається при варінні, то начинка жорстка, то забагато перцю... Зовсім інша справа — пельмені, приготовані самостійно.

«Час Пік» пропонує спробувати рецепт домашніх пельменів, після якого ви вже не захочете повертатися до магазинних.

Для тіста вам знадобиться:

борошно — 3 склянки;

холодна вода — 1 склянка;

яйце — 1 шт.;

соняшникова олія — 1 ст. л.;

сіль — 0,5 ч. л.

Просіюємо борошно, додаємо сіль (бажано дрібну). Яйце збовтуємо у воді й поступово вливаємо цю суміш у борошно, замішуючи тісто. Додаємо олію і добре вимішуємо, за необхідності додаючи борошно, щоби тісто не прилипало до столу та рук. Не потрібно робити тісто занадто крутим, інакше воно розвалюватиметься при варінні.

Готове тісто загортаємо в харчову плівку, прибираємо в холодильник і приступаємо до начинки. Її інгредієнти:

м'ясо — 1 кг;

цибуля — 300 г;

сіль;

чорний мелений перець.

М'ясний фарш для пельменів кожен бере на свій смак, найпопулярніші його види — свинячий, яловичий, курячий або суміші. Але головний секрет приголомшливого смаку домашніх пельменів навіть не в м'ясі, а в цибулі. Її потрібно не шкодувати, а брати у співвідношенні до об'єму м'яса не менше 1:3 (деякі господині кладуть навіть більше). При цьому цибулю потрібно не прокручувати через м'ясорубку, а дрібно нарізати. Завдяки такій маніпуляції фарш буде соковитим, із тонким ароматом і злегка солодкуватим присмаком.

Солі також не варто шкодувати, тому що частину її з начинки вбере тісто. Можна скуштувати фарш на смак, і якщо здається, що солі «якраз», потрібно додати ще трохи. Залишилося поперчити фарш на свій смак і ретельно вимісити.

Тонко розкочуємо тісто і видавлюємо кружечки: для цього краще брати чарку, щоб пельмені виходили невеликими і м'ясо добре проварювалося. Викладаємо на кружечки фарш чайною ложкою і ліпимо пельмені.

Вкидаємо пельмені в киплячу підсолену воду і варимо близько 5 хвилин. Подавати можна з вершковим маслом, сметаною, бульйоном і будь-якими заправками, які вам подобаються.

Також домашні пельмені можна заморозити, рясно пересипавши їх мукою, щоб не злиплися. Варити пельмені, заготовлені таким чином, потрібно, не розморожуючи, а кинувши їх відразу в окріп — час варіння відраховується від моменту повторного закипання води.

Також ми розповідали про лінивий капустяний пиріг.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: