Догори
Дати відгук

Догляд за деревами восени: головні помилки

Адже саме в цей період йде основна підготовка рослин до серйозних випробувань узимку.

1 хв на прочитання22 Вересня 2022, 20:13
Поділитись:

Осінній догляд — відповідальний етап у житті садівника. Саме в цей період йде основна підготовка рослин до серйозних випробувань узимку. Тож яких помилок важливо не допустити восени? Про це розповідають на Телеграм-каналі «Садівник».

Пізнє підживлення. Добрива потрібно вносити, доки ґрунт іще теплий і рослини можуть отримувати поживні речовини у повному обсязі (орієнтовно вересень — початок жовтня). Чого не відбувається, коли земля вже починає підмерзати — коріння вже майже перестає працювати.

Відсутність підживлення. Ще одна помилка — зовсім не підживлювати рослини восени. Під час плодоношення плодові дерева віддали багато сил, тому їм потрібно відновитися. Підживлення потрібне для закладання майбутнього врожаю, а також для підвищення зимостійкості дерев.

Обрізування. Радикальне обрізування плодових дерев восени проводити не варто — це завдасть лише шкоди. Можна видалити сухі, зламані і тонкі гілки, що загущують. Не забудьте замазати всі зрізи садовим варом.

Побілка. Не проводьте ранню побілку: осінні дощі встигнуть її змити і користі від неї не буде. Починайте побілку стовбурів і основи скелетних гілок, коли температура буде вже близько +5…+7 °С.

Також ми публікували календар догляду за плодовими деревами на осінь.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.