Налити склянку прохолодного узвару та запивати ним смачні святкові страви чи вечерю, або додати лід та випити у спекотну погоду – цей напій ідеально підлаштовується під будь-яку ситуацію та обставини. Вміти його готувати – це як пройти тест на справжнього українця: хоч раз самостійно це варто зробити. У вас є мій докладний рецепт, тому все вийде. Цього разу Євген Клопотенко пропонує приготувати не класичний узвар, а додати корінь імбиру для пряності.
ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ УЗВАРУ
В супермаркеті, на базарах та ярмарках продаються готові набори для узвару. За своїм складом вони різні, тому прочитайте паковання або спитайте у продавця, що входить у суміш.
Зазвичай це сушені шматочки яблук та груш, ще іноді сливи або копчений чорнослив, який робить смак насиченим та надає приємного аромату з димком. Орієнтуйтеся на те, що чим багатший склад, тим смачніше. Беріть побільше, бо ще приготуєте узвар зі спеціями та медом.
Також нам потрібен саме корінь імбиру, бо сушений не підійде. З цим не буде проблем, бо він у продажу цілий рік, та й нам потрібно зовсім трішки.
Цукор додавайте до свого смаку. Буває так, що суміш для узвару достатньо солодка, тому додаткове підсолоджування не потрібне. Спочатку спробуйте, а потім вирішуйте. І нумо готувати, бо потрібен ще час, щоб узвар охолодився.