Догори
Дати відгук

До реанімації з коронавірусом потрапило немовля, яке народила сурогатна мама

Хлопчика разом з ще двома малюками намагалися нелегально вивезти до Китаю

2 хв на прочитання16 Травня 2020, 02:30
Фото suspilne.media Фото suspilne.media
Поділитись:

Продовження гучного скандалу з немовлятами, яких наприкінці квітня намагалися вивезти до Китаю. В одного з хлопчиків, народжених сурогатною мамою, підтвердили коронавірус. Він став наймолодшим пацієнтом в Україні, який із таким діагнозом потрапив до реанімації. Хлопчику місяць і п'ять днів. У нього немає визнаних батьків та навіть імені. Два дні тому в малюка підтвердився коронавірус. Його поклали в дитячу інфекційну лікарню Києва. Повідомляє ТСН.

Немовля перебуває у відділенні інтенсивної терапії. Медики розповідають, що дитина кашляє та має знижену насиченість кисню в крові.

"Дитина була зневоднена. Задишка. Є привід для втрати рідини", – розповів завкафедри дитячих інфекційних хвороб Сергій Крамарьов.

Нині життю хлопчика нічого не загрожує. Малюка, народженого сурогатною мамою, ще наприкінці квітня виявила поліція в одній зі столичних квартир. Його та ще двох немовлят хотіли, як твердять правоохоронці, незаконно вивезти до Китаю. Але втілити задумане не вдалося. Всім малюкам зробили ПЛР-тести. В одного, він показав позитивний результат. Як дитину заразили вірусом – наразі невідомо.

Ще двоє дітей вже в будинку малюка. Вихователі їх назвали Бао та Ванесса. Сурогатні матері трьох вилучених дітей намагаються їх повернути. Жінки написали заяви до поліції. Там перевіряють документи. Кажуть, що останнім часом вивезли до Китаю до півтори сотні дітей. Наскільки законно вивозили діток народжених сурмами та як склалася їх подальша доля у Китаї, з'ясовує українська поліція та китайські правоохоронці.

Нагадаємо, у Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат у Києві спалах коронавірусу.

Крім того, задихаються годинами — лікарі розповіли, як людей вбиває коронавірус

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.