Догори
Дати відгук

До електронних сигарет хочуть запровадити жорсткі вимоги: деталі

Зокрема, заборонять рекламу електронних пристроїв для куріння

1 хв на прочитання17 Листопада 2020, 14:27
Фото: 24 канал Фото: 24 канал
Поділитись:

Вже незабаром в Україні вимоги до електронних сигарет, інших пристроїв для куріння та їх реклами можуть стати значно жорсткішими. Такі кроки передбачає законопроєкт номер 4358 “Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну”. 

Проєкт закону подала до ВРУ група народних обранців, які пропонують запровадити визначення та регулювання бездимних тютюнових виробів, зокрема тютюнових виробів для електричного нагрівання, та пристроїв для забезпечення куріння тютюнових виробів, щодо яких наразі повністю відсутні вимоги законодавства для захисту здоров’я населення від шкоди тютюну.

Законопроєкт також забороняє викладку, рекламу, стимулювання продажу та спонсорство бездимних тютюнових виробів та пристроїв для забезпечення куріння тютюнових виробів. До таких пристроїв для куріння мають запроваджуватися вимоги до маркування. 

Нардепи також пропонують заборонити використання смако-ароматичних добавок (фруктових та ягідних), які вводять споживачів в оману та їх вживання у громадських місцях.

Нагадаємо, що на початку жовтня голова комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування у ВР Михайло Радуцький запропонував підвищити акцизи на тютюнові вироби. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost