Догори
Дати відгук

Дієтологи визначили кращі сніданки для здорового дня

Потрібно зібрати кращі страви в одному місці

3 хв на прочитання24 Травня 2022, 20:32
Поділитись:

Корисні сніданки можуть бути смачними, вибирайте цікаві рецепти, чергуйте продукти між собою, щоб кожен день організм отримував щось нове.

Ідеї корисних сніданків постійно зустрічаються в інтернеті, але чому, як тільки справа доходить до готування, в голові перекотиполе? Потрібно зібрати кращі страви в одному місці, щоб у вас був до них доступ в будь-який час, пише dobavki.ua

Чим краще поснідати:

  • Ледача вівсянка. Це найкорисніший сніданок. Готується вона з вечора, для рецепту знадобляться йогурт або молоко, вівсяні пластівці, мед, фрукти. Всі інгредієнти потрібно змішати в контейнері і поставити на ніч у холодильник. На ранок ви отримаєте вівсянку, яка набагато смачніше вареної каші.
  • Вівсяна каша на молоці. Корисні і смачні сніданки, як ви зрозуміли, рідко обходяться без вівсяної крупи. Використовуйте цільнозернові пластівці довгого варіння, так як в них міститься найбільше корисних речовин. Це універсальна основа для сніданку, так як блюдо можна зробити як солодким, так і солоним. Вибирайте улюблені добавки і експериментуйте.
  • Омлет. Смачний і корисний сніданок, знайомий всім з дитинства. Для рецепта потрібні яйця і молоко, на додаток можна використовувати сир, помідори, шпинат. Все змішуємо вінчиком і виливаємо на розігріту сковороду. Перевертаємо яєчний млинець, коли перша сторона підрум'яниться.
  • Сирники. Це швидкий, корисний сніданок, а головне – смачний. Для страви знадобляться сир, цільнозернове борошно, яйце. Муки використовувати мінімум, вона допомагає сирникам тримати форму і підрум'янитися. Є варіант рецепта без яйця, замість нього можна використовувати банан. Смажити сирники на сковороді без масла з обох сторін до рум'яності, зверху за бажанням полити сиропом або медом, прикрасити фруктами.
  • Панкейки та млинці. Використовуйте стандартний рецепт, але замість звичайного борошна використовуйте цільнозернове або рисове. Доповніть блюдо фруктами і медом. Якщо вам важко підібрати корисні сніданки на кожен день для всієї родини, приготуйте це блюдо. Кожен зможе вибрати улюблену начинку для млинчиків.
  • Бутерброди. Це ідеальний, корисний сніданок для дитини або дорослого, який спізнюється і не встигає нормально поїсти. Використовуйте цільнозерновий хліб і будь-яку корисну начинку: сир, риба, м'ясо, авокадо і т.д. Корисні сніданки для школярів теж можна зібрати з бутербродів, їх можна з'їсти в школі на перерві.
  • М'ясо с овощами. Корисні сніданки для чоловіків саме так і виглядають. Використовуйте улюблене м'ясо, запечіть його або посмажте на сковороді без масла. Можна додати спеції.
  • Смузі. За основу виступають подрібнені в блендері фрукти, ягоди, овочі. Додатково можна додати молоко, йогурт, мед, висівки, кокосову стружку і т.д. Складно підібрати корисні сніданки для дітей, але це просто ідеальний варіант. Обов'язково приготуйте!
  • Фруктовий салат. Смачні сніданки для дітей не обходяться без фруктів, так чому не зробити з них салат? Наріжте улюблені продукти, змішайте і заправте йогуртом з медом.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.