Ольга Шевченко1 хв на прочитання05 Грудня 2023, 10:15
Перший прийом їжі вважається найважливішим за день. Від сніданку залежить наше самопочуття протягом дня.
Важливо, щоб сніданок був насиченим клітковиною та мав достатню кількість калорій. Клітковина покращує травлення, а калорії забезпечують енергією організм для фізичних і психічних зусиль. Проте деякі продукти, які можуть бути популярними, не завжди є найкращим вибором для сніданку.
8 овочів, які не варто їсти на сніданок
- Цибуля. Її гострий смак може призвести до дискомфорту в травній системі вранці і залишити неприємний запах з рота.
- Часник. Має різкий присмак і може викликати дискомфорт у шлунку.
- Гострий перець. Може бути занадто ситним на сніданок і подразнювати слизову оболонку шлунка.
- Сира броколі. Овоч важко перетравлюється і може викликати гази та здуття живота.
- Капуста. Має сильний запах у вареному вигляді і може викликати розлад травлення та гази.
- Редька. Гострий присмак редьки може бути не найкращим вибором для сніданку і викликати проблеми з газоутворенням.
- Цвітна капуста. Може викликати подразнення кишечника і є досить важкою для шлунка.
- Баклажан. Може не підходити для тих, у кого слабка травна система.
Тому, якщо ставите собі питання, що найкраще їсти на сніданок, щоб схуднути, – не ведіться на виверти маркетологів та не віддавайте перевагу цим продуктам.
Більше новин читайте на GreenPost.