Дієтолог розповів, які спеції та приправи найкорисніші

1 хв на прочитання20 Вересня 2023, 06:50

Експерт виділяє п’ять корисних для здоров’я спецій, на які варто звернути увагу.

Спеції – це концентровані джерела антиоксидантів, говорить Дайан Візтум, доктор медичних наук, дієтолог-дослідник Медичної школи Університету Джона Хопкінса (США). Експерт виділяє п’ять корисних для здоров’я спецій, на які варто звернути увагу.

Кориця

Вона особливо корисна для людей з високим рівнем цукру в крові. Кориця також може принести користь серцю, зокрема, знизити високий рівень холестерину і тригліцеридів в крові. Це важливо для людей з діабетом, що мають великий ризик розвитку серцево-судинних захворювань, повідомляється на сайті Університету Джона Хопкінса.

 

Куркума

Що входить до її складу куркумін здатний зменшити запалення в головному мозку, яке пов’язують з хворобою Альцгеймера і депресією. Куркумін також може бути ефективним для зменшення болю та набряку при артриті. А дослідження інституту Джона Хопкінса показало, що комбінація куркуміну і хіміотерапевтичного препарату була більш ефективною в зменшенні лікарсько-стійких пухлин, ніж використання однієї хіміотерапії.

 

Імбир

Ця рослина тисячоліттями використовувалося в азіатських культурах для лікування розладу шлунка, діареї і нудоти. Дослідження показали, що імбир заспокоює нудоту при токсикозі у вагітних, також він може зменшувати неприємні симптоми, що виникають при заколисуванні в транспорті.

Часник. Дослідження показують, що вживання часнику може знизити рівень холестерину і тригліцеридів в крові. Також ця пекуча спеція допомагає зберегти тонус і гнучкість судин.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: