Дієтолог розповіла, як яблука допомагають запобігти різноманітним формам раку
Вітамін С є одним із найважливіших компонентів антиоксидантної системи.
Яблука є цінним джерелом вітамінів та мікроелементів, а ще вони можуть допомогти у профілактиці цілого ряду хвороб.
Лікар-дієтолог Ольга Шмельова заявила, що яблука є чудовим засобом у профілактиці розвитку онкологічних захворювань.
Фахівець зазначила, що цей фрукт багатий на вітамін С, який є природним антиоксидантом і займає важливе місце у запобіганні розвитку раку.
Вітамін С є одним із найважливіших компонентів антиоксидантної системи. Сюди ж входять ще цинк, марганець та вітамін Е, але найголовніший, звичайно, вітамін С, пояснила Шмельова.
Фрукти багаті на клітковину, необхідну для нормальної роботи кишечника. Однак люди, які страждають від зайвої ваги та діабету, можуть їсти не дуже солодкі яблука, зазначила лікар.
У яблуках міститься багато заліза, при вживанні м'яса цей елемент засвоюється краще. Якщо ви не їсте м'ясо, яблука допоможуть заповнити залізо в організмі.