Чому знежирені молочні продукти шкодять здоров'ю – пояснення дієтолога
Оптимальна жирність має бути 4-7%.
Вживання виключно знежирених продуктів може завдати серйозної шкоди організму. Про це розповів лікар-дієтолог Олексій Ковальков, пише golos.ua.
За його словами, за такого режиму харчування порушиться все — від гормонального фону до роботи нервової системи.
“Почнемо з того, що продукти без жиру стають менш смачними. Виробники вирішують цю проблему просто — додають більше цукру, крохмалю, загусників та інших малокорисних речей. Так, у такій їжі дійсно менше жирів, але сказати те саме про вміст калорій та вуглеводів не можна”, — написав у своєму Instagram спеціаліст.
Також Ковальков пояснив, чому не варто налягати на знежирені молочні продукти.
“Якщо ви хочете отримати з них кальцій, то забудьте про “легкий” сир та знежирений сир. Щоб цей корисний мікроелемент засвоївся, він має надійти у зв'язці з жирними кислотами. Оптимальна жирність молочних продуктів – це 4-7%”, – сказав лікар.
Він додав, що дуже важливо стежити не лише за кількістю, а й за якістю споживаних жирів.
"Отримувати їх потрібно з рослинних масел, горіхів, авокадо, риби, а не з чіпсів, фастфуду і випічки", - підсумував дієтолог.
Нагадаємо, що названо популярний напій на сніданок, який знижує ризик інсульту на 20%.