Дієтолог попередила про небезпеку розвитку онкозахворювань через вживання консерв

1 хв на прочитання08 Лютого 2022, 06:36
Image by Alina Kuptsova from Pixabay

У промислові консерви нерідко додають бензоат натрію.

Консервовані продукти допомагають урізноманітнити раціон і заощадити час на приготування їжі. Однак в ряді випадків вживання консервів може виявитися небезпечним для здоров’я. Про це розповіла лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Олена Соломатіна, пише lhealth.

Експерт нагадала, що консервовані продукти містять багато солі. При цьому мало хто обмежиться одним огірком або помідором, відкривши банку солінь.

Надмірне вживання солі призводить до затримки рідини в організмі. Це, в свою чергу, порушує метаболічні процеси, викликає набряки і підвищення артеріального тиску, а в ряді випадків може стати причиною гіпертонічного кризу.

У промислові консерви нерідко додають бензоат натрію. Дослідження виявили зв’язок між вживанням продуктів з цією добавкою та розвитком онкологічних захворювань, попередила Соломатіна. Якщо вже вживаєте куповану консервацію, вживайте помірну кількість цих продуктів. 

Раніше ми писали, Чим небезпечна домашня консервація?

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: