Дієтолог назвав продукти, які відновлять здоров'я печінки
При захворюваннях печінки та жовчного міхура з них краще скласти постійний раціон - радить лікарка
Одними з найкращих для підтримки здоров'я печінки є білкові продукти з низьким вмістом жиру. Про це розповіла дієтолог Марина Аплетаева. За словами лікаря, такі продукти здатні не тільки зберегти здоров'я печінки, але й відновити орган.
«Що для печінки потрібно, що для неї корисно — це білки тваринного походження, що не містять насичених жирів у великій кількості, якщо трохи жир присутній, це не страшно. У такому випадку найкращими білковими продуктами є — курятина, індичка та м'ясо кролика», - пояснила Аплетаева.
Інша категорія продуктів, корисних для здоров'я печінки, — це ті, що містять багато харчових волокон або клітковини. До цієї групи відносяться: овочі, фрукти, ягоди, зелень та цільне зерно. Пояснюючи їх користь, лікар розповіла, що харчові волокна діють як детоксикант: разом з ними з організму також виводяться багато потенційно токсичних компонентів. Це полегшує очисне навантаження, яке виконує в людському тілі печінка. Також це сприяє кращому очищенню від небажаних речовин самого органу та сприятливо позначається на регенерації печінки.
Крім того, лікар радить вживати в їжу нерафіновані олії — лляну, соняшникову та оливкову. Жирні кислоти цих олій сприяють відновленню функції різних органів.
Дієтолог також назвала продукти, засвоєння яких може негативно позначатися на стані печінки.
«Це продукти з високим вмістом насичених жирів тваринного походження, тому маючи хвору печінку чи жовчний міхур, який з нею пов'язаний, свинину та баранину в раціон потрібно включати дуже обмежено та не часто», - порадила лікарка.
За матеріалами Ukr.Media.
Нагадаємо, науковці винайшли новий та несподіваний метод лікування жіночого безпліддя.