Лікарі часто нагадують про те, що алкоголь необхідно закушувати жирною та калорійною їжею, проте це не зовсім правильний підхід. Справді, така їжа здатна нейтралізувати спиртові сполуки, але вона завдає не меншої шкоди, ніж сам алкоголь. Особливо страждають від неї підшлункова залоза та печінка. Дієтолог Марина Макіша розповіла про ідеальний продукт, який здатний нівелювати вплив спиртного на організм і не має побічної дії.
За словами лікарки, така властивість є у звичайних грибів через високий вміст хітозану. Це сорбент, який запобігає всмоктуванню спирту в кров.
Однак фахівець дала ще ряд рекомендацій. Не потрібно перед застіллям з'їдати дуже багато грибів, оскільки вони багаті на нерозчинні харчові волокна. Максимальна добова норма — 300 грамів. Щоб точно убезпечити себе від проблем із травленням, Макіша рекомендує з'їдати в день не більше 150 грамів грибів. Цього цілком вистачить, щоб знизити негативний вплив алкоголю під час святкового застілля.
За матеріалами medikforum.
Раніше ми розповідали про те, які сім продуктів із різних країн світу найкорисніші для здоров'я.