Дієтолог Лорен Манакер розповіла про корисні властивості сметани.
Лікар зазначила, що сметана багата на молочний жир, який знижує ризик серцево-судинних захворювань. Про користь продукту говорить безліч останніх досліджень. У сметані високий рівень корисних лактобактерій, що покращують роботу кишечника та зміцнюють імунну систему людини. І якщо додати її до раціону, це позначиться на поліпшенні роботи не тільки серця, а й усіх органів.
Але людям, які не переносять лактозу, потрібно вживати сметану обережно, тому що в такому разі можна спровокувати розлад шлунка та здуття живота.
«Багато досліджень показує, що молочний жир, на який багата сметана у великій кількості, здатний знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань», — наголосила Манакер.