Ковбасу взагалі складно назвати корисним продуктом, вона вся абсолютно некорисна. Дієтологи та лікарі вже втомилися боротися з людьми, тому не наголошують на шкідливості ковбас, в принаймні хочуть пояснити, яка ковбаса принесе менше шкоди організму, а від якої взагалі краще відмовитися.
Як пише Agronews, найбільш лояльною вважається варена ковбаса, але гарної якості. Хороша ковбаса має коштувати не менше 200 гривень за кілограм, а то й більше. Все що дешевше, це соя, перероблені кістки та шкіра тварин.
Якщо мова мова про дітлахів віком до 3 років, тоді їм не рекомендується давати варену ковбасу, а також в жодному разі копчену. Крім цього, навіть дорослій повністю здоровій людині, не можна їсти більше, як 50 грамів ковбаси на день. Погодьтеся, цією рекомендацією нехтує більша частина українців.
Дієтологи та лікарі закликають трішки більше дбати про себе, та принаймні частково відмовлятися від “харчового сміття”, яке з часом провокує купу болячок.
Раніше ми писали про ковбасу до новорічного столу: як вибрати і зберігати