Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Діставав рецептурний кетамін: у ненавмисному вбивстві зірки «Друзів» Метью Перрі можуть звинуватити кількох людей

Діставав рецептурний кетамін: у ненавмисному вбивстві зірки «Друзів» Метью Перрі можуть звинуватити кількох людей

Це був транквілізатор для коней, його використовували лише ветеринари. Та перед пандемією кетамін став популярним.

6 хв на прочитання08 Липня 2024, 13:18
Метью Перрі зробив одну зі своїх останніх телевізійних появ на зустрічі «Друзів», де Дженніфер Еністон втішала його. Фото: HBO Метью Перрі зробив одну зі своїх останніх телевізійних появ на зустрічі «Друзів», де Дженніфер Еністон втішала його. Фото: HBO
Поділитись:

Поліція Лос-Анджелеса готує можливі звинувачення у ненавмисному вбивстві зірки культового серіалу «Друзі» Метью Перрі. Правоохоронці поділилися деталями розслідування. Вони впевнені, що актор був учасником злочинної схеми голлівудського наркобізнесу — у розслідуванні смертельного передозування кетаміном Перрі фігурують деякі відомі імена, розповідає Page Six.

Метью Перрі Друзі Лос Анджелес Ненавмисне вбивство Кетамін
Метью Перрі, Дженніфер Еністон, Кортні Кокс, Ліза Кудроу, Девід Швіммер і Метт Леблан під час запису спеціального випуску «Друзі: Возз'єднання». Фото: AP

Колишній спеціальний агент ЦРУ і ФБР Трейсі Волдер розповіла, що звинувачення можуть бути пред'явлені кільком особам — пояснюючи, як стався величезний вибух у діяльності наркоугруповань, що використовують поштове шахрайство, відправляючи рецептурні ліки поштою, що є федеральним злочином.

«Питання полягає в намірі. Вони, очевидно, знали, що роблять неправильно [торгуючи наркотиками]. Та чи усвідомлювали вони, що ці ліки вб'ють його?» — сказала вона

Волдер сказала, що можуть бути висунуті звинувачення у ненавмисному вбивстві, що може призвести до вироку до п'яти років за ґратами, але не в убивстві, оскільки Перрі сам прийняв кетамін.

«Використання пошти для вчинення злочинів більш поширене, ніж ви думаєте. Люди платять купу грошей, аби купити наркотики... Скажімо, хтось отримує легальний рецепт на кетамін і, можливо, має 20 доларів доплати по страховці, а потім вирішує продати рецепт за 10 тисяч доларів, тому що він потрібен цьому наркоману, і вони знають, що у нього є гроші. На цьому можна заробити великі гроші. Існують цілі мережі, це дуже тривожно. Зараз легше отримати наркотики поштою, ніж підробити особу», — каже Волдер.

Волдер також вважає, що Перрі міг обмінюватися рецептами з друзями і мати помічника, який би забирав наркотики.

«Він легко міг купувати наркотики через друзів — "якщо ти даси мені гроші, я дам тобі свій рецепт", існує цілий ринок для цього. Це неймовірно сумно, мені шкода Метью Перрі... [але] люди, які користувалися [його] слабкістю, є проблематичними — я хотіла би побачити якийсь кримінальний вирок для людей, які постачали йому наркотики, щось, що залишиться з ними до кінця їхнього життя», — сказала вона.

«Я мав справу з Метью незадовго до його смерті, він здавався абсолютно чистим, але у мене виникло занепокоєння, коли я почув про вживання ним кетаміну. Будь-хто, причетний до неналежного використання кетаміну для Метью, повинен бути притягнутий до відповідальності», — заявив ветеран голлівудської адвокатури Марті Сінгер, який працював із Перрі.

Перрі був знайдений без свідомості в джакузі в своєму будинку в Лос-Анджелесі і оголошений мертвим 28 жовтня минулого року.

Метью Перрі Друзі Лос Анджелес Ненавмисне вбивство Кетамін
За годинниковою стрілкою: Метт Леблан, Ліза Кудроу, Девід Швіммер, Метью Перрі, Дженніфер Еністон і Кортні Кокс. Перрі здобув світову популярність завдяки ролі Чендлера Бінга в серіалі «Друзі». Але його залежність забрала його життя. Фото: NBCUniversal via Getty Images

Судмедексперт округу Лос-Анджелес заявив, що рівень кетаміну в організмі Перрі був високим — у межах норми, що використовується для загальної анестезії під час операції.

Хоча він перебував на інфузійній терапії кетаміном, останній відомий сеанс не спричинив його смерті, оскільки це було приблизно за півтора тижні до його смерті.

«Багато лікарів виписують кетамін, але це наркотик, яким зловживають на вечірках. Він дає відчуття ейфорії і є дисоціативним. Із ним можна розважатися і відволіктися від реальності. Спочатку це був транквілізатор для коней, його використовували лише ветеринари. Перед самою пандемією він став популярним», — прокоментувала колишній федеральний прокурор Неама Рахмані.

У звіті про розтин вказані утоплення, ішемічна хвороба серця та вплив бупренорфіну — ліків, що використовуються для лікування опіоїдної залежності — як фактори, що сприяли його смерті.

Схоже, Метью Перрі нерозбірливо вимовляв слова на зйомках возз'єднання «Друзів» на HBO Max у 2021 році.

Джерело, яке знало Перрі протягом десятиліть, розповіло, що під час телефонних розмов перед смертю він виглядав тверезим і бадьорим.

«Коли Метью помер, я одразу, ще до того, як це стало відомо, зрозумів, що за цим стоїть кетамін. Я був дуже близький із ним, і коли він почав вживати кетамін, то сказав мені: "Це фантастика", він хотів зайнятися бізнесом з якимось хлопцем, і, очевидно, цей хлопець давав йому стільки, скільки він хотів. Але так не можна робити з наркоманом, це було жахливо. Думаю, що він зміг отримати це, навіть не звертаючись до лікаря», — сказав співрозмовник.

Джерело зазначило, що в Лос-Анджелесі повно «лікарів-доброзичливців», які вводять наркотики відомим наркоманам. На момент смерті Перрі, який прославився як дотепний Чендлер Бінг у серіалі «Друзі», у нього була команда медсестер. Також у штаті була «тренерка з тверезості» Морган Мозес, яку в мемуарах Перрі називають «Ерін», і яку можна побачити на фото в його Instagram у його будинку в Малібу. Однак вона звільнилась у березні 2022 року, стверджуючи, що він кинув її об стіну під час сварки.

В інтерв'ю New York Times Перрі розповів, що витратив близько 9 млн доларів на спроби одужання, зокрема 15 разів перебував у реабілітаційних центрах.

Вважається, що в реабілітаційному центрі він познайомився з колишньою дружиною Чарлі Шина — Брук Мюллер.

Хоча Мюллер не була закута в наручники та не заарештована, влада вилучила в неї iPhone і ноутбук. Джерела повідомили, що вона непохитна, що не має нічого спільного зі смертю Перрі.

«Я вважаю, що минулі рішення пані Мюллер дозволили їй надати деяку випадкову анекдотичну історію владі, яка розслідує смерть пана Перрі. Більше нічого», — сказав адвокат, який роками представляв інтереси Чарлі.

У розслідуванні також фігурує зірка списку B, яка була дуже близька з Перрі протягом багатьох років — пара навіть з'являлася на екрані разом. Вони також разом позували для фото в кабінеті лікаря, який, як відомо, виписує кетамін.

Джерело впевнене, що федерали «знайдуть текстові повідомлення між ними, які розкриють багато інформації, що може допомогти їхньому розслідуванню».

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.