Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Держгеокадастр саботує винесення меж Біличанського лісу

Держгеокадастр саботує винесення меж Біличанського лісу

Відповідальні особи щоразу переносять дедлайни та, за словами активістів й екологів, навмисно затягують час, прискіпуючись до документів.

1 хв на прочитання15 Січня 2021, 17:22
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

У "Держгеокадастрі" роками затягують визначення меж унікальної екосистеми - Біличанського лісу, який, до того ж отримав статус нацпарку. Про це у Facebook повідомила редакторка ГО Рух ЧЕСНО Ірина Федорів.

"Ми дотискали підписання указу. Вибивали гроші на винесення межі в натуру. Штурмували міністерство, щоб дотискати на робочих групах дорожну карту і контролювати дедлайни. Йде 2021 рік. Офіс президента посилає нас в ОДА (ліс - територія Києва, межу виносить Мінекології НПП Голосіївський і держгеокадастр, ОДА на нарадах не було ніколи і не може вплинути на саботаж Держгеокадастру", - написала Федорів.

Активістка каже, що робоча група напрацювала дорожню карту співпраці і строки виконання, аби встигнути винести межу нацпарку в натуру в межах чергового дедлайну, змінили керівництво у Держгеокадастрі – Кабмін призначив заступником голови відомства Єгора Бодрова. З того моменту все і забуксувало. 

За її словами, саме Бодров відкликав уже готові файли із документами. Для того, аби Держгеокадастр прийняв від офіційної установи файли повторно, їх довелося офіційно подавати через ЦНАП. 

Остання подача документів була 28 грудня, а станом на 13 січня секретар в приймальні голови  Київсього кадастру Дениса Гончара повідомила, що держслужбовець немає часу на розмову, а "пріоритетним" питанням ще не займався.

Як ми писали раніше, екологи хочуть створити нацпарк, на місці, де полював Янукович. Території на півночі від столиці, де хочуть створити нацпарк, постраждали від варварського полювання експрезидента та його оточення.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.