Догори
Дати відгук

Денверський омлет: просто, смачно, вишукано

Рецепт розрахований на одну порцію.

3 хв на прочитання31 Серпня 2023, 21:30
Поділитись:

Смажене яйце з додаванням молока, борошна або інших простих інгредієнтів перетворюється в омлет. Це, як правило, страва на сніданок. Але якщо додати перець, цибулю, твердий сир, печериці, шинку, вийде денверський омлет — страва, яку можна приготувати на вечерю й навіть до святкового столу.

Інгредієнти

Рецепт розрахований на одну порцію. Якщо потрібно більше порцій, потрібно відповідно збільшити кількість продуктів, але жарити кожну порцію окремо, інакше вийти запіканка. Щоб приготувати омлет по денверськи потрібно:

  • 2 яйця
  • 50 грамів шинки (можна замінити беконом або просто ковбасою)
  • один солодкий перець
  • половину ріпчастої цибулі
  • 50 грамів твердого сиру, в оригіналі — сир чеддер, але його можна замінити будь-яким твердим сиром, який є у наявності
  • 50 грамів печериць
  • одна столова ложка вершкового масла
  • одна столова ложка рослинної олії
  • 1 щіпка солі
  • 1 щіпка меленого перцю.

Омлет не потрібно пересолювати, оскільки яйце саме по собі солоне, а шинка або ковбаса мають у своєму складі досить солі, щоб страва не мала прісний смак. Якщо в результаті страва буде недостатньо солоною, можна приправити аджикою, кетчупом, майонезом або подати з томатним соком. Якщо здається, що інгредієнтів недостатньо, можна додати ще мариновану кукурудзу або маринований залений горошок.

Приготування

Готується омлет не дуже швидко, оскільки в його складі є гриби, і багато інших інгредієнтів:

  1. Нарізаємо печериці пластинками. Бажано перед нарізкою очистити шапки від плівки. Цибулю нарізаємо тонкими кружальцями, перець — невеликими кубиками.
  2. Наливаємо в сковорідку рослинну олію й жаримо грибну суміш близько чотирьох хвилин, періодично помішуючи, після цього потрібно посолити й поперчити.
  3. Кубики шинки додаємо до грибів, тримаємо на вогні ще дві хвилини. Перекладаємо суміш зі сковороди в миску.
  4. Натертий на крупній тертці сир перемішуємо із грибами й шинкою.
  5. Перемішуємо за допомогою вилки яйця, солимо й висипаємо на змащену вершковим маслом сковорідку. За допомогою лопатки потрібно яйце розподілити по всьому дну сковороди.
  6. Жаримо яйце до напівготовності, воно повинно із країв загустіти, а в центрі залишатися рідким. У цей момент, коли яйце ще не повністю готове, потрібно викласти суміш із грибів, шинки й сиру зверху яйця. У сковорідці потрібно зробити своєрідний пиріжок — згорнути навпіл омлет, закривши начинку. Коли сир почне плавитися, можна перевернути на іншу сторону й потримати на вогні ще одну хвилину.

На столі омлет потрібно посипати зеленню, на тарілку можна поставити листки салату. Зелень не варто додавати до начинки, інакше зміниться смак і запах. До цієї страви можна подати простий сірий хліб. Вийде поживна і смачна страва американської кухні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost