Догори
Дати відгук

День списку для святого Миколая: як написати листа і що попросити?

Щоб він розумів, чи заслуговує дитина на подарунок і на який саме.

3 хв на прочитання04 Грудня 2023, 08:18
фото з соцмереж фото з соцмереж
Поділитись:

Вже післязавтра настане улюблене дитяче свято — День святого Миколая. В цей день діти очікують на подарунки. Але для цього потрібно напередодні написати святому Миколаю листа — щоб він розумів, чи заслуговує дитина на подарунок і якщо так, то на який саме. 4 грудня — день списку для святого Миколая. Отже, як правильно написати йому листа і чого попросити?

Як написати листа Святому Миколаю

Лист до святого Миколая може бути яким завгодно — головне, щоб він був щирим.

В інтернеті можна знайти готовий шаблон такого листа, але краще проявити творчість. Якщо дитина ще не вміє писати, батьки можуть їй допомогти — це стане чудовим спільним проведенням часу.

Почати варто з розповіді про себе — адже Миколай отримує безліч листів від різних дітей, тому дуже важливо нічого не наплутати. Потрібно написати, хто ви, щоб Миколай знав, кому й куди приносити подарунки: як дитину звуть, де вона живе. Можна також додати про свої хобі, захоплення.

Чудотворець приходить тільки до слухняних дітей, тому слід розповісти, чи чемно поводилася дитина протягом року. Старшим дітям можна також згадати про добрі справи, які вони робили протягом року.

Також треба повідомити про добрі справи, які ви робили протягом року. Наприклад, допомагали батькам, були ввічливими та слухняними, добре навчалися в школі.

Що попросити у Миколая

Після цього можна переходити до прохань. Та спершу варто подякувати за подарунки, отримані торік.

Далі, щоб полегшити завдання святого Миколая, можна скласти перелік бажаних подарунків — а він уже сам вибере, що вважатиме за потрібне. Адже Миколай бачить із неба, які саме подарунки справді потрібні дитині, тому принесе те, що для неї найкраще.

Утім, у святого Миколая можна попросити не лише матеріальний подарунок, а й миру, здоров'я чи здійснення якоїсь заповітної мрії. Причому не лише для себе — можна попросити про подарунок для когось із близьких.

До листа можна додати малюнок чи вірш для Миколая. Найкраще закінчення листа — «Чекатиму тебе з нетерпінням!».

Як відправити листа до святого Миколая

Покладіть лист у справжній конверт, напишіть свою адресу й адресу одержувача: «Святому Миколаю, Небесна канцелярія».

Готовий лист можна відправити кількома способами.

Найпростіший — покласти на підвіконня, звідки його заберуть ангели.

А можна скористатися послугами справжньої пошти. Укрпошта відкрила Новорічну поштову резиденцію, яка прийматиме листи до святого Миколая від дітей і дорослих та відповідатиме на них.

Проте варто нагадати дитині, що святий Миколай може не відповісти на листа, а просто принести подарунок під подушку — адже треба встигнути роздати подарунки всім чемним дітям.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.