Вєтрова Влада1 хв на прочитання24 Грудня 2023, 15:23
День ґоґоль-моґолю (Eggnog Day) відзначають 24 грудня — це день святкування традиційного різдвяного напою у багатьох країнах, присвячений насолоді цим вершковим, солодким святковим напоєм. Ґоґоль-моґоль, основний напій у різдвяний період, традиційно готується з молока або вершків, цукру, збитих яєць і часто з додаванням алкоголю.
Цей день — нагода посмакувати цим святковим напоєм у колі сім’ї та друзів, вбираючи в себе тепло і радість святкового сезону.
Спочатку відомий як “молочний пунш” або “яєчно-молочний пунш”, змішаний з алкоголем, ґоґоль-моґоль зазнав різних трансформацій протягом століть. Асоціація напою зі святами зробила його символом святкового настрою та сімейних зустрічей.
РЕЦЕПТ ҐОҐОЛЬ-МОҐОЛЯ
ІНГРЕДІЄНТИ
- 3,5 склянки молока
- 1,5 чайної ложки чистого ванільного екстракту
- 1 чайна ложка меленої кориці
- 1 паличка кориці
- Щіпка меленої гвоздики
- 6 яєчних жовтків
- 3/4 склянки цукрового піску
- 1 склянка рому (за бажанням)
- 1 склянка жирних вершків
- 1/4 чайної ложки мускатного горіха
ПРИГОТУВАННЯ
- Змішайте молоко, ванільний екстракт, корицю, паличку кориці та гвоздику в каструлі на повільному вогні. Довести до повільного кипіння.
- У міксері збийте яєчні жовтки з цукром до світлої пишної маси. Поступово додайте гарячу молочну суміш, безперервно збиваючи.
- Поверніть суміш у каструлю і нагрівайте до загустіння, постійно помішуючи.
- Додати ром, жирні вершки та мускатний горіх. Поставити в холодильник на ніч. Подавати, прикрасивши корицею.
Більше новин читайте на GreenPost.