Є види цибулі, які можна зрізати уже на початку весни. Пір'я у них соковите, ароматне і дуже вітамінне.
Як виростити ранню зелень, які сорти можна зрізати протягом усього літа?»
Справді, багаторічна цибуля дає найпершу вітамінну зелень навесні. До такого виду відносяться цибуля-батун, цибуля-слизун, цибуля-шнітт і цибуля запашна. Зелене пір’я можна зрізати до 6-7 разів з весни до осені. Вони можуть зростати на одному місці до 10 років. Розмножити багаторічну цибулю можна двома способами: за допомогою насіння та вегетативно.
Перший спосіб – посіяти насінням цибулю на розсаду (у лютому – березні), потім висадити розсаду на грядку на початку або в середині травня. Другий спосіб – на 3-4-й рік кущ цибулі, що розрісся, розділити на кілька самостійних рослин і розсадити за схемою 20х25 см. Багаторічна цибуля на другий рік утворює квітконос і насіння.
Догляд за цими рослинами нескладний. Важливо висадити цибулю на добре освітленому місці, в родючий і заправлений добривами ґрунт. Полив, особливо в посушливу погоду, потрібно через день, тоді листя відростатиме швидше.
У період з весни до осені рослини підгодовують мінеральними чи органічними добривами для гарного відростання листя. Ця цибуля добре зимує, її не треба вкривати.