Догори
Дати відгук

Декілька способів, як виростити ранню зелень

Зелене пір’я можна зрізати до 6-7 разів з весни до осені.

1 хв на прочитання09 Березня 2023, 18:00
Поділитись:

Є види цибулі, які можна зрізати уже на початку весни. Пір'я у них соковите, ароматне і дуже вітамінне.

Як виростити ранню зелень, які сорти можна зрізати протягом усього літа?»

Справді, багаторічна цибуля дає найпершу вітамінну зелень навесні. До такого виду відносяться цибуля-батун, цибуля-слизун, цибуля-шнітт і цибуля запашна. Зелене пір’я можна зрізати до 6-7 разів з весни до осені. Вони можуть зростати на одному місці до 10 років. Розмножити багаторічну цибулю можна двома способами: за допомогою насіння та вегетативно.

Перший спосіб – посіяти насінням цибулю на розсаду (у лютому – березні), потім висадити розсаду на грядку на початку або в середині травня. Другий спосіб – на 3-4-й рік кущ цибулі, що розрісся, розділити на кілька самостійних рослин і розсадити за схемою 20х25 см. Багаторічна цибуля на другий рік утворює квітконос і насіння.

Догляд за цими рослинами нескладний. Важливо висадити цибулю на добре освітленому місці, в родючий і заправлений добривами ґрунт. Полив, особливо в посушливу погоду, потрібно через день, тоді листя відростатиме швидше.

У період з весни до осені рослини підгодовують мінеральними чи органічними добривами для гарного відростання листя. Ця цибуля добре зимує, її не треба вкривати.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро