Дегустація кавунів виявила два сорти найсмачнішої ягоди

1 хв на прочитання11 Червня 2020, 10:29
pixabay

Українці віддають перевагу кавунам із дрібним насінням, соковитою м’якоттю, щільній зернистій структурі, вагою 6-8 кг

На закритій дегустації популярних сортів кавунів перемогли вітчизняний сорт Чарівник та американський Крімсон світ. Про це повідомив директор Південної державної сільськогосподарської дослідної станції НААН України Володимир Лимар, пише  agroreview.com

За словами науковця,   для визначення потреб ринку проводяться закриті дегустації найпопулярніших сортів кавуна вітчизняної та іноземної селекції проводили.

"На першому місця тоді виявився наш сорт Чарівник, на другому – американський Крімсон світ. Принагідно  з’ясувалося, що споживчі симпатії до баштанних в Україні та за кордоном дещо відрізняються", - розповів Володимир Лимар.

Так, українці віддають перевагу кавунам із дрібним насінням, соковитою м’якоттю, щільній зернистій структурі, вагою 6-8 кг. Для іноземців важлива не стільки соковитість чи вміст природних цукрів, скільки однорідний розмір та вага – 4-6 кг.

Така  різниця у вподобаннях пояснюється  не тільки зручністю транспортування та реалізації, а ще й особливостями споживання. Адже за словами науковця, українці просто відкраюють від кавуна скибку, та їдять собі без зайвого клопоту.  В той час як  за кордоном кавуни  подрібнюють кубиками та додають у салати.  Звісно, що порізати дрібними кубиками смугастого велетня у 8, а то й 10 кг вагою, важко. 

Додамо, в Україні вироблятимуть надзвичайно корисний кавуневий мед. У Голопристанському районі відкривається цех із виробництва бекмесу.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: