Догори
Дати відгук

Дефіцитний продукт: Україна залишилася без солі через війну

Артемсіль зупинилася ще в квітні.

1 хв на прочитання24 Травня 2022, 08:43
Поділитись:

Державне підприємство Артемсіль через бойові дії в Донецькій області повністю зупинило роботу. Запаси готової продукції вивезли ще в квітні.

Як  розповів Вільному радіо виконуючий обов'язки директора ДП Артемсіль Віктор Юрін, Підприємство не працює, простоює, згідно з наказом, до невизначеного часу. Були обстріли постійні, частково зруйновано адміністративну будівлю, крім цього були прямі попадання в рудники, матеріальний склад. 

За його словами, виробляти сіль підприємство не може, оскільки не можна наражати людей на небезпеку. Крім того, більшість співробітників вже евакуювалися. Глава підприємства додав, що в результат обстрілів ніхто з робітників не загинув і не був поранений.

Юрін пояснив, що Артемсіль зупинилася ще в квітні, оскільки стало неможливо вивозити готову продукцію залізницею. Він уточнив, що вузлова станція, з якої відправляються вагони з сіллю, регулярно обстрілюється.

"На автомобілях ми можемо вивозити тільки незначну частину. А якщо залізниця не працює, ми теж фактично не можемо. Всі запаси готової продукції були вивезені зі складів ще в квітні.Тепер Україні доведеться ввозити більше солі з-за кордону", - пояснив він.

Керівник підприємства додав, що  Артемсіль було найбільшим підприємством з видобутку солі в Європі. Середпостійних клієнтів - Угорщина, Польща, Грузія, Молдова, Азербайджан, Румунія.

Відомо, галузь переробки сільгосппродукції має відчути підтримку на постійній основі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost