Догори
Дати відгук

Далі буде: ВООЗ закликає уряди посилити протиепідемічні заходи

Омікрон не останній варіант, і махати білим прапором не час.

3 хв на прочитання19 Січня 2022, 09:54
Технічний експерт ВООЗ Марія Ван Керхов. Фото: Reuters Технічний експерт ВООЗ Марія Ван Керхов. Фото: Reuters
Поділитись:

Доктор Брюс Ейлворд, високопоставлений чиновник ВООЗ, попередив, що високий рівень передачі дає вірусу більше можливостей для реплікації та мутації, що підвищує ризик появи нового варіанта. Про це повідомляє CNBC.

«Ми не повністю розуміємо наслідки того, що дозволимо цьому працювати. Здебільшого ми платили високу ціну за варіанти, які з’являються в областях неконтрольованої передачі, і нові невизначеності, з якими ми повинні боротися, коли рухаємося вперед», – сказав Ейлворд.

Технічний експерт ВООЗ Марія Ван Керхов сказала, що зараз не час послаблювати заходи охорони здоров’я, такі як скорочення носіння масок і фізичного дистанціювання. Вона закликала уряди посилити ці заходи, щоб поставити вірус під кращий контроль і запобігти майбутнім хвилям зараження в міру появи нових варіантів.

«Якщо ми не зробимо цього зараз, то перейдемо до наступної кризи. І ми повинні покласти край кризі, в якій зараз перебуваємо, і ми можемо це зробити зараз. Тому не відмовляйтеся від науки. Не відмовляйтеся від стратегій, які працюють, які захищають нас і наших близьких», – сказала вона.

Ван Керхов закликала уряди інвестувати більше в системи спостереження, щоб відстежувати вірус, коли він мутує.

«Це буде не останній варіант занепокоєння», — підкреслила вона.

Головний медичний радник Білого дому доктор Ентоні Фаучі в понеділок також заявив, що зарано прогнозувати, чи стане омікрон останньою хвилею пандемії.

«Я сподіваюся, що це так, але це станеться лише в тому випадку, якщо ми не отримаємо інший варіант, який уникає імунної відповіді попереднього варіанту», — сказав Фаучі на Давоській програмі Всесвітнього економічного форуму через відеоконференцію.

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебреїсус заявив, що в деяких країнах доснено піку нових інфекцій, що дає надію, що найгірша хвиля омікрону вже позаду. Проте Гебреїсус сказав, що системи охорони здоров’я все ще перебувають під тиском безпрецедентної хвилі інфекцій.

«Я закликаю всіх зробити все можливе, щоб зменшити ризик зараження, щоб ви могли допомогти зняти тиск з системи. Зараз не час здаватися і махати білим прапором», — сказав він.

ВООЗ неодноразово попереджала, що нерівний розподіл вакцин у всьому світі призвів до низького рівня імунізації в країнах, що розвиваються, залишаючи величезну кількість населення вразливими до появи нових варіантів. ВООЗ поставила за мету, щоб кожна країна вакцинувала 40 % свого населення до кінця 2021 року. Проте, за даними ВООЗ, 92 країни не досягли цієї мети.

«Ця пандемія ще не закінчена, і з неймовірним зростанням омікрону в усьому світі, ймовірно, з’являться нові варіанти, тому відстеження та оцінка залишаються критичними», — сказав Гебреїсус.

Нагадаємо, Білл Гейтс відповів на запитання, як і коли закінчиться пандемія.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання25 Квітня 2024
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання25 Квітня 2024
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитаннягодина тому
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитання2 години тому
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитання3 години тому
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитання4 години тому
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитання6 годин тому
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитання7 годин тому