Догори
Дати відгук

На Кіровоградщині від COVID-19 померла 14-річна школярка

Батьки дитини кілька днів відмовлялися від госпіталізації

1 хв на прочитання08 Грудня 2020, 21:35
Поділитись:

У Кропивницькому від коронавірусу померла 14-річна дівчинка. Медики звинувачують батьків у халатності та легковажності, бо вони відмовилися від госпіталізації, хоча дитина була "важкою". Повідомляє "З перших вуст".

Лікарі "швидкої" допомоги одразу запропонували забрати дівчинку в лікарню, але мати підписала відмову. Медики спочатку запідозрили в дитини важку форму краснухи. Коли батьки відмовилися їхати в лікарню, лікарі зробили направлення на наступний день на обстеження дитини в стаціонарі. Але горе-батьки знову проігнорували призначення. 

Прокоментував ситуацію і заступник міського голови Сергій Колодяжний.

"Це дійсно трагедія.1 грудня вночі до дитини викликали швидку. Попередній діагноз -- краснуха під питанням. Медики запропонували госпіталізувати дитину, мати відмовилася, є відповідний запис про це. 2 грудня педіатр телефоном пропонував батькам прийти на обстеження дитини в стаціонарі. Реакції не було", - говорить Сергій Колодяжний.

Вже на наступний день після відмови від госпіталізації, а саме 3 грудня, дівчинка померла. Судмедекспертиза показала, що у дитини був коронавірус.

Нагадаємо, на Дніпровщині чоловіка голим витурили з лікарні під час перевезення в інший заклад (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.