Догори
Дати відгук

Чим шкідливий вчорашній чай та як його правильно заварювати

Важливо пити чай тільки свіжим.

1 хв на прочитання08 Січня 2023, 09:02
Поділитись:

Іноді люди готують напій, використовуючи чай, що настоявся, який був заварений напередодні. У нього просто наливають окріп. Робити так не потрібно.

Правильна схема використання чаю - випили свіжозаварений, якщо щось залишилося, залишки слід вилити.

Свою користь чай максимально виявляє протягом 10 хвилин після заварювання. Напій, що простояв добу, не тільки втрачає свої корисні властивості, в ньому з великою ймовірністю почнуть розмножуватися патогени і грибки.

Заварювати зелений, білий чай слід, використовуючи воду температурою не вище 80 градусів. Для заварювання червоного або чорного чаю потрібна вода гарячіша за 95 градусів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я