Догори
Дати відгук

Чим шкідливий вчорашній чай та як його правильно заварювати

Важливо пити чай тільки свіжим.

1 хв на прочитання08 Січня 2023, 09:02
Поділитись:

Іноді люди готують напій, використовуючи чай, що настоявся, який був заварений напередодні. У нього просто наливають окріп. Робити так не потрібно.

Правильна схема використання чаю - випили свіжозаварений, якщо щось залишилося, залишки слід вилити.

Свою користь чай максимально виявляє протягом 10 хвилин після заварювання. Напій, що простояв добу, не тільки втрачає свої корисні властивості, в ньому з великою ймовірністю почнуть розмножуватися патогени і грибки.

Заварювати зелений, білий чай слід, використовуючи воду температурою не вище 80 градусів. Для заварювання червоного або чорного чаю потрібна вода гарячіша за 95 градусів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення згенеровано ШІ
Медичний прорив: у Тайвані вперше успішно пересадили серце, яке продовжувало битися
1 хв на прочитанняВчора
Медицина в Україні: бюджет, Доступні ліки, реформи
Україна суттєво збільшує фінансування медицини та розширює доступ до ліків
2 хв на прочитанняВчора
Кабмін призначив нових заступників у Міненерго та очільницю ДАРТ
Кадрові перестановки в уряді: нові призначення в енергетиці та туризмі, звільнення у МОЗ
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Міжнародна угода про запобігання пандеміям ВООЗ: глобальний крок до безпеки чи компроміс із обмеженнями?
6 хв на прочитанняВчора
Продавав сигарети у зіп-пакетах: фігуранту повідомлено про підозру
1 хв на прочитання17 Квітня 2025
В Одесі розпочали реконструкцію інклюзивного пляжу на 11-й станції Великого Фонтану
1 хв на прочитання17 Квітня 2025
Чистий четвер: очищення тіла, душі та дому перед Великоднем
2 хв на прочитання17 Квітня 2025
МОЗ посилить контроль за кваліфікацією фармацевтів
3 хв на прочитання16 Квітня 2025
Більше з GreenPost