Чим поповнити свій раціон зараз, щоб зміцнити імунітет на всю зиму
Наповнюємо свій раціон локальними та сезонними продуктами багатими на вітаміни.
Дуже важливо сформувати внутрішню броню, адже стійкість до вірусних та бактеріальних інфекцій багато в чому залежить від відповідності нашої тарілки.
Тому максимально наповнюємо свій раціон локальними та сезонними продуктами багатими на вітаміни, каже дієтологиня Наталія Самойленко.
Для зміцнення імунітету у дорослих і дітей необхідно правильно харчуватися! Намагайтеся щоденно їсти овочі та фрукти у кількості до половини об’єму вашої тарілки. До складу овочів та фруктів входять вітаміни, зокрема вітамін А, С та Д, також мінерали, такі як цинк.
Вітамін А:
- морква
- петрушка
- гарбуз
- солодкий перець
Вітамін D3:
- оселедець
- скумбрія
- печінка тріски
- жовтки
Вітамін С:
- яблука
- відвар шипшини
- томати
- капуста білокачанна
Вітаміни групи В:
- виноград
- курятина
- сир
- цільнозернові злаки
Магній:
- темно-зелені листові овочі
- бобові
- насіння гарбуза
- натуральний йогурт
- чорний шоколад
Що знижує імунітет:
- нездоровий спосіб життя;
- хронічний стрес;
- хронічне недосипання;
- незбалансоване харчування, дефіцит вітамінів та мікроелементів в їжі;
- відсутність достатнього фізичного навантаження;
- зайва вага;
- літній вік;
- інфекції, що викликають імунодефіцитні стани.
Як зміцнити імунітет: практичні поради
- Регулярно споживайте велику кількість овочів та фруктів.
- Спіть достатньо, намагайтеся лягти спати до 11 вечора.
- Уникайте тривалого стресу, намагайтеся мінімізувати дію стресу.
- Не куріть.
- Якщо вживаєте алкоголь, дотримуйтеся добового ліміту.
- Регулярно виконуйте фізичні вправи.
- Підтримуйте вагу тіла в межах норми.
- Намагайтеся уникати інфекції, мийте руки та готуйте їжу відповідально.
Більше новин читайте на GreenPost.