Догори
Дати відгук

Чим підживити баклажани та солодкий перець у серпні: радять досвідчені дачники

Це може відіграти важливу роль у формуванні врожаю.

1 хв на прочитання28 Серпня 2023, 23:07
Поділитись:

Серпень — це період, коли садові культури активно ростуть і розвиваються, а їх потреба в живленні ще більше зростає. До таких культур належать баклажани та солодкий перець. Варто звернути особливу увагу на їх підживлення у цей період, оскільки це може відіграти важливу роль у формуванні врожаю. Чим підживити баклажани та солодкий перець у серпні, розповідає Телеграм-канал «Дача. Сад та город».

Приготуйте для перцю та баклажанів живильний трав'яний настій. Подрібніть кропиву, подорожник та інші трави, заповніть третину відра, трохи утрамбуйте. Додайте 100 г дріжджів та залийте теплою водою. Дайте суміші настоятися протягом двох діб, а потім 1 л готового настою розведіть у 10 л води та полийте грядки.

Якщо плоди стали гірше формуватися, обприскуйте кущі перцю суперфосфатом (2 ч. л. на відро води), а для порятунку зав'язей від опадання використовуйте борну кислоту (1 ч. л. на 10 л води). Для баклажанів підійде кореневе підживлення з 40 г суперфосфату, розведеного в 10 л води.

Також у цей період корисно обприскувати перець 0,2 % розчином кальцієвої селітри чи хелату кальцію (50 мл на 10 л води), який засвоюється рослинами швидше.

Також ми розповідали, як дізнатися, коли баклажан можна зривати.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.