Чим небезпечний чорний хліб

1 хв на прочитання06 Грудня 2020, 18:48

Багато видів чорного хліба, що продаються в магазинах, містять різні добавки, здатні підвищувати рівень цукру в крові.

Чорний хліб треба обирати уважно і обережно, оскільки він провокує підвищення рівня цукру в крові, пише Express

Багато видів чорного хліба, що продаються в магазинах, містять різні добавки, що поліпшують його смак і здатні підвищувати рівень цукру в крові.

Людям, що страждають від діабету, корисніше вживати в їжу не хліб, а цільне зерно (кіноа, булгур, жито, ячмінь, коричневий рис, гречку), а також бобові.

Ці продукти містять складні вуглеводи, які гальмують різкі коливання цукру, і клітковину, яка підтримує мікрофлору кишечника. Дуже важливо звести до мінімуму вживання солодощів, тортів, фруктових соків і газованих напоїв.

До слова, лікарі радять діабетикам  обмежувати вуглеводи, які легко засвоюються, а також вживання тваринних жирів (бо це сприяє збільшенню ваги та наростанню механізму інсулінорезистентності у пацієнтів із діабетом другого типу, а у хворих на діабет першого типу це призведе до збільшення дози інсуліну).

Важливо дотримуватися так званого «принципу тарілки»: 50% раціону мають складати овочі та зелень, 25% – вуглеводи тривалої дії, 25% – білки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: