Догори
Дати відгук

Чим корисно копчене сало: "прочищає" мізки та "заряджає" серце, але є нюанс

Що важливо знати для справжніх гурманів і цінителів.

2 хв на прочитання24 Січня 2023, 13:00
Поділитись:

Копчене сало по праву вважається одним з найпопулярніших видів закуски у багатьох гурманів. Приємний і ніжний смак практично нікого не залишає байдужим.

Давно відомі корисні властивості копченого сала - воно містить вітаміни жиророзчинного типу (А, D, Е), також продукт багатий вмістом амінокислот. Також не варто забувати про вміст жирних кислот і різних мікроелементів – від цинку і натрію, до кальцію і селену.

При цьому навіть серед цінителів нерідко виникає актуальне питання: як зберігати копчене сало в холодильнику.

Для чого корисно копчене сало

Для багатьох стане відкриттям, але в копченому салі можна виявити значну кількість полінасиченої жирної арахідонової кислоти. Її особливість для організму видно не відразу, проте фахівці встановили, що вона служить для нормалізації функціонування головного мозку. Також благотворно впливає на функціонування нирок, печінки, серця. Також цей інгредієнт позитивно впливає на обмін холестерину в організмі.

Скільки за часом треба коптити сало гарячого копчення

Відомо відразу кілька базових умов, дотримуючись яких можна домогтися якісного копчення сала.

Що важливо пам'ятати:

  • у домашніх умовах сало слід коптити, приблизно, близько 1 години і 40 хвилин;
  • температура копчення сала повинна бути 90 °С;
  • влітку (особливо в спеку) час копчення сала може бути до 1 години 20 хвилин;
  • важливо готовому продукту дати охолонути після копчення приблизно до двох годин.

Чи можна зберігати копчене сало в морозилці

Терміни зберігання копченого сала залежать від умов. Відомо, що сире сало в морозилці прекрасно зберігається до двох місяців. У той же час термін зберігання солоного сала може досягати чотирьох місяців. При цьому встановлено, що копчене сало має навіть більш тривалий термін зберігання. Гурмани кажуть, що в холодильнику сало прекрасно зберігається і довше, при цьому важливо дотримуватися температурного режиму.

Чим небезпечне копчене сало

Незважаючи на те, що копчене сало має багато корисних мікроелементів, його надмірне вживання може бути небезпечним. Важливо не забувати про те, що в процесі копчення в ньому накопичуються небезпечні речовини. У гіршому випадку - вони навіть можуть привести до провокування розвитку пухлинних захворювань.

Причина цього в тому, що при копченні в салі залишаються летючі канцерогени. Ось вони, потрапляючи разом з продуктом в організм, і несуть найбільшу небезпеку. Тому питання про те, скільки вживати копченого сала і чи варто тримати його на столі взагалі, кожен може вирішити для себе сам.

Джерело - Главред

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Всесвітній день еволюції
World Evolution Day- 24 листопада - Всесвітній день еволюції
1 хв на прочитання5 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Чому чоловіки залюбки дивляться порно, але засуджують порноакторок? Ось що розповідає експертка
9 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Чому іноді ми почуваємося комфортніше в темряві, ніж при світлі? Науковці  готові відповісти
3 хв на прочитанняВчора
ФОТО: ілюстративне
Зміни у маршрутах "швидкої": Ляшко розповів про нові рішення
1 хв на прочитанняВчора
Ліквідація МСЕК та статус інвалідності: чи доведеться його підтверджувати?
3 хв на прочитанняВчора
Відчуття падіння при засинанні — це нормально? Науковці пояснюють це дивне явище та наскільки воно небезпечне
3 хв на прочитання22 Листопада 2024
Міняють автомат Калашникова на хірургічні інструменти: медицина в Судані — країні, де все ще гірше, ніж у нас
11 хв на прочитання22 Листопада 2024
Фінляндія всьоме поспіль стала найщасливішою країною у світі: ось що робить фінів такими щасливими
1 хв на прочитання22 Листопада 2024
Більше з GreenPost
Опалювальний сезон.
Image by ri from Pixabay
Кулеба провів термінове засідання Штабу з опалювального сезону в Кривому Розі
2 хв на прочитаннягодина тому
Шахтар показує золоті самородки, знайдені у золотоносній шахті у Ла-Рінконаді, Анди, Перу, 5 жовтня 2019 року. Фото: Reuters
Борделі з неповнолітніми, кисневе голодування та жахлива екологія: як живе найвище місто на планеті (ФОТО)
5 хв на прочитаннягодина тому
Зображення створене ШІ
Ретроградний Меркурій в Стрільці: чого очікувати та як захиститися від хаосу?
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: «Сад город ЕНЦИКЛОПЕДІЯ від А до Я»
Гармонія осені: поєднання пеннісетуму «Рубрум» і пурпурової хризантеми у кашпо (ФОТО)
2 хв на прочитання3 години тому
У Києві пройшов Третій Міжнародний саміт з продовольчої безпеки «Зерно з України»
4 хв на прочитання4 години тому
З маком, варенням, родзинками, корицею: сім простих рецептів рулетів із дріжджового тіста
10 хв на прочитання6 годин тому
Великий розкол: група найменш розвинених країн світу перервала переговори на Конференції ООН зі зміни клімату
6 хв на прочитання7 годин тому
Ароматний мандарин: хто його нам постачає та що буде з цінами на свята
2 хв на прочитанняВчора