Догори
Дати відгук

Чим корисно копчене сало: "прочищає" мізки та "заряджає" серце, але є нюанс

Що важливо знати для справжніх гурманів і цінителів.

2 хв на прочитання24 Січня 2023, 13:00
Поділитись:

Копчене сало по праву вважається одним з найпопулярніших видів закуски у багатьох гурманів. Приємний і ніжний смак практично нікого не залишає байдужим.

Давно відомі корисні властивості копченого сала - воно містить вітаміни жиророзчинного типу (А, D, Е), також продукт багатий вмістом амінокислот. Також не варто забувати про вміст жирних кислот і різних мікроелементів – від цинку і натрію, до кальцію і селену.

При цьому навіть серед цінителів нерідко виникає актуальне питання: як зберігати копчене сало в холодильнику.

Для чого корисно копчене сало

Для багатьох стане відкриттям, але в копченому салі можна виявити значну кількість полінасиченої жирної арахідонової кислоти. Її особливість для організму видно не відразу, проте фахівці встановили, що вона служить для нормалізації функціонування головного мозку. Також благотворно впливає на функціонування нирок, печінки, серця. Також цей інгредієнт позитивно впливає на обмін холестерину в організмі.

Скільки за часом треба коптити сало гарячого копчення

Відомо відразу кілька базових умов, дотримуючись яких можна домогтися якісного копчення сала.

Що важливо пам'ятати:

  • у домашніх умовах сало слід коптити, приблизно, близько 1 години і 40 хвилин;
  • температура копчення сала повинна бути 90 °С;
  • влітку (особливо в спеку) час копчення сала може бути до 1 години 20 хвилин;
  • важливо готовому продукту дати охолонути після копчення приблизно до двох годин.

Чи можна зберігати копчене сало в морозилці

Терміни зберігання копченого сала залежать від умов. Відомо, що сире сало в морозилці прекрасно зберігається до двох місяців. У той же час термін зберігання солоного сала може досягати чотирьох місяців. При цьому встановлено, що копчене сало має навіть більш тривалий термін зберігання. Гурмани кажуть, що в холодильнику сало прекрасно зберігається і довше, при цьому важливо дотримуватися температурного режиму.

Чим небезпечне копчене сало

Незважаючи на те, що копчене сало має багато корисних мікроелементів, його надмірне вживання може бути небезпечним. Важливо не забувати про те, що в процесі копчення в ньому накопичуються небезпечні речовини. У гіршому випадку - вони навіть можуть привести до провокування розвитку пухлинних захворювань.

Причина цього в тому, що при копченні в салі залишаються летючі канцерогени. Ось вони, потрапляючи разом з продуктом в організм, і несуть найбільшу небезпеку. Тому питання про те, скільки вживати копченого сала і чи варто тримати його на столі взагалі, кожен може вирішити для себе сам.

Джерело - Главред

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Молодик 21 жовтня.
Молодик 21 жовтня: список заборон і рекомендацій для періоду енергетичного перезавантаження
2 хв на прочитання2 години тому
Пожежа на танкері Falcon біля Ємену
Пожежа на танкері Falcon біля Ємену: судно з СПГ продовжує горіти, двоє членів екіпажу зникли
1 хв на прочитання3 години тому
Платформа відновлення лісів України: нове IT-рішення для створення стійких лісів
Платформа відновлення лісів України: онлайн-рішення для створення стійких лісів
3 хв на прочитання4 години тому
Олександр Гордієнко — Герой України: Рада підтримала присвоєння звання загиблому фермеру
Верховна Рада проголосувала за присвоєння звання Героя України фермеру Олександру Гордієнку
1 хв на прочитання6 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на середу, 22 жовтня 2025 року
3 хв на прочитання9 годин тому
"Терор холодом і знищення цивільної інфраструктури" - президент про хід відновлення енергопостачання
1 хв на прочитання11 годин тому
Екологічний податок: які регіони платять найбільше, а кого тимчасово звільнили
1 хв на прочитання12 годин тому
На Кіровоградщині знайшли унікальний кам’яний степ із червонокнижними рослинами
1 хв на прочитання13 годин тому