Какао запобігає онкології
У медичній літературі опубліковані дані, у яких повідомляється, що вживання цього напою допоможе не тільки впоратися з тиском, але і допоможе нормалізувати рівень цукру у крові у діабетиків, а також запобігти розвитку раку.
Своєю здатністю знижувати тиск какао зобов’язане антиоксидантним сполукам флавонолам, які збільшують рівень оксиду азоту у крові. Оксид азоту викликає розширення і розслаблення судин, у результаті чого відбувається зниження тиску. Наявні у какао катехіни та антоціани сприятливо впливають на роботу серця. Також, вживаючи какао, можна забезпечити мозок необхідними для збереження розумових здібностей елементами.
Також вчені повідомляють про здатність какао запобігати розвитку ракових клітин. Ці дані підтверджені проведеними за умов лабораторії дослідженнями, які показали здатність какао пригнічувати ріст ракових клітин у пробірці. Проведені дослідження на тваринах показали зниження ризику розвитку раку молочної залози, простати, печінки і кишківника під час використання екстракту какао.
Наявні у какао флавоноли сприяють поліпшенню чутливості до інсуліну, запобігають розвитку окислення і запалення у тканинах, викликаних діабетом. Експерти стверджують, що використання екстракту какао допоможе не лише поліпшити самопочуття пацієнтів з діабетом, але і захистити здорових людей від цієї недуги.