Догори
Дати відгук

Лікар Комаровський розповів, чи захистять препарати проти артриту від важкої форми COVID-19

Як впливають на перебіг хвороби нестероїдні протизапальні ліки

1 хв на прочитання08 Грудня 2020, 22:58
Поділитись:

Відомий педіатр Євген Комаровський розповів, як впливають нестероїдні протизапальні ліки, які зазвичай постійно приймають при артриті, на перебіг ковіду у людей.

Відповідне питання лікарю задав один з читачів. Чоловік розповів, що в нього знайоме подружжя перехворіло на вірус — вони мають однаковий вік, захворіли одночасно, але чоловік з цукровим діабетом та артритом, який в групі ризику, переніс хворобу набагато легше ніж його цілком здорова дружина. До речі, хворий постійно до ковіду приймав диклофенак від артриту. Невже прийом нестероїдних протизапальних дійсно полегшує перебіг ковіда?

"Диклофенак відноситься до нестероїдних протизапальних засобів (НПЗЗ), і якщо людина їх довго і постійно приймає, то у неї менше шансів хворіти з високою температурою. Тобто суб'єктивно, по відчуттях, хвороба буде легше переноситься, але реально на тяжкість захворювання це не впливає", - пояснив Комаровський.

За словами лікаря, людина, що приймає нестероїдні протизапальні засоби, має стільки ж шансів на важку форму ковіда і на госпіталізацію, як і людина, що такі ліки не п'є.  

Нагадаємо, на Кіровоградщині від COVID-19 померла 14-річна школярка.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.