Іноді шоколад покривається білим нальотом і починає виглядати неапетитно. Але чи небезпечно їсти такі солодощі? На це питання відповідає Pixelinform, з посланням на LiveScience.
Побілілий шоколад насправді безпечний для вживання. Те, що ви бачите, є наслідком природної реакції. Шоколад зроблений з какао-бобів, які ферментуються та обсмажуються, щоб допомогти запустити хімічні реакції, відповідальні за ці чудові аромати.
Зазвичай шоколад складається з какао-масла та какао тертого приблизно в рівному співвідношенні. Якщо какао-масло, яке є жиром, мігрує на поверхню шоколаду «через нагрівання, вплив світла або неправильне зберігання, воно проявляється у вигляді білих плям. Крім того, побіління може викликати цукор, що проступив.
Побілення нешкідливе, хоча такий шоколад може викликати відчуття крейди у роті.