Догори
Дати відгук

Чи шкідливий для здоров’я шоколад із білим нальотом  

Те, що ви бачите, є наслідком природної реакції.

1 хв на прочитання14 Листопада 2022, 15:00
Поділитись:

Іноді шоколад покривається білим нальотом і починає виглядати неапетитно. Але чи небезпечно їсти такі солодощі? На це питання відповідає Pixelinform, з посланням на  LiveScience.

Побілілий шоколад насправді безпечний для вживання. Те, що ви бачите, є наслідком природної реакції. Шоколад зроблений з какао-бобів, які ферментуються та обсмажуються, щоб допомогти запустити хімічні реакції, відповідальні за ці чудові аромати.

Зазвичай шоколад складається з какао-масла та какао тертого приблизно в рівному співвідношенні. Якщо какао-масло, яке є жиром, мігрує на поверхню шоколаду «через нагрівання, вплив світла або неправильне зберігання, воно проявляється у вигляді білих плям. Крім того, побіління може викликати цукор, що проступив.

Побілення нешкідливе, хоча такий шоколад може викликати відчуття крейди у роті.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративпе
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання59 хвилин тому
Зображення згенеровано ШІ
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: лінія електропередач / Укрінформ
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання2 години тому
Гріндавік. Зображення згенеровано ШІ
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання3 години тому
В Україна почала дешевшати морква: чого чекати на свята?
1 хв на прочитання4 години тому
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання9 годин тому
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитання10 годин тому
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
1 хв на прочитанняВчора