Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Чи можна давати дітям кутю та скільки можна з’їсти на день шоколадних цукерок — розповіли медики

Чи можна давати дітям кутю та скільки можна з’їсти на день шоколадних цукерок — розповіли медики

На свята у вас вдома багато солодощів і дитина хоче їсти цукерки жменями? Не знаєте чи варто давати малечі кутю та екзотичні фрукти?

2 хв на прочитання31 Грудня 2021, 21:00
Поділитись:

Лікарі Першого територіального медичного об'єднання міста Львова зібрали для батьків поради   про те, які продукти для малечі можуть бути шкідливими, які солодощі не варто їсти зовсім, та що робити, коли у дитини почалася алергічна реакція.

Чого з новорічного столу не можна давати дітям, якщо навіть дуже просять?

Не рекомендується ікра, газовані напої, салати із майонезом.

Чи можна давати дітям кутю? 

Малюкам до трьох років не можна. Старшим – так, але з урахуванням наступних нюансів: готуйте кутю на основі пшениці, цукру, родзинок, але без меду та горіхів. Важливо не переїдати цієї святкової страви – 3-4 чайні ложки на вечір буде достатньо.

Скільки можна з’їсти на день шоколадних цукерок? 

Це питання індивідуальне і залежить від віку і стану здоров’я дитини. Найкраще вживати чорний шоколад (без домішок). Не рекомендуються желейні цукерки, чупа-чупси, галерейки, кольорові посипки, мастики.

Чи можна їсти екзотичні фрукти, такі як: манго, ананас? 

Найкраще їсти сезонні фрукти. У зимовий період – це яблуко і банан. Екзотичні фрукти, як правило, містять додаткові наповнювачі. Їхнє споживання може призводити до вивільнення клітинами гістаміну та появи патологічних симптомів – висипань, свербіння, розладів травлення.

Чим варто замінити солодощі з неприродними добавками? 

Замінюйте їх сухофруктами, карамельними льодяниками домашнього виробництва – „когутиками”, домашньою пастилою та “фруктовими чипсами”.

Медики пропонують лайфхак для батьків: аби не провокувати дитину, смаколики, які їй заборонені, їжте, коли вона не бачить.

Відомо, як підтримувати форму після 40 років і чому не рекомендовані розвантажувальні дні на кефірі та гречці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.