Догори
Дати відгук

Чи готуватися Україні до загальнонаціонального локдауну

Очільник МОЗ заявляє, що поки у країні діятиме адаптивний карантин.

1 хв на прочитання26 Березня 2021, 12:20
У МОЗ обіцяють, що українцям не потрібно буде готуватися до загальнонаціонального локдауну У МОЗ обіцяють, що українцям не потрібно буде готуватися до загальнонаціонального локдауну
Поділитись:

У Міністерстві охорони здоров'я не планують повністю «закривати країну на замок». Про це в ефірі політичного ток-шоу «Народ проти» повідомив очільник профільного міністерства Максим Степанов. 

«Щоб якось пом'якшити удари по малому та середньому бізнесу, ми говоримо про адаптивний карантин. Його не потрібно вводити на території всієї країни відразу, в нас є критерії», — сказав Степанов. 

Він також додав, що адаптивний карантин, за правилами якого зараз живе країна, має діяти в усіх регіонах за однаковими правилами. Послаблення обмежень виключені. 

«Не менш важливо, що ці правила мають застосовуватися для всіх однаково, попри те, де ти перебуваєш. Умовно кажучи, ресторани не працюють — не працюють усі», — сказав Степанов.

Тим часом  в інформаційному просторі останнім часом лунають суперечливі заяви про локдаун. Зокрема, керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганиченко вважає, що з наступного тижня в усій Україні можуть ввести локдаун. Мотивував це тим, що в країні вже половина COVID-ліжок із киснем і кожен п’ятий апарат штучної вентиляції легень зайняті пацієнтами.

Як ми писали раніше, станом на 26 березня Київ і 10 регіонів — у червоній зоні, кількість нових заражених коронавірусом зростає, лікарні переповнені. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost