Чи безпечні апельсини для діабетиків?

2 хв на прочитання29 Грудня 2020, 12:56

Від чого вам точно слід відмовитись, то це від пакетованих соків.

Апельсини любить величезна кількість людей. Та якщо ви страждаєте на діабет, то у вас можуть з’явитись сумніви в тому, що вони безпечні для вас.  Звісно, помірковане споживання — це завжди краще, ніж повне виключення з раціону якихось продуктів, пише Times Now.

Ідеальні продукти для людей, хворих на цукровий діабет, мають містити багато клітковини та мати низький глікемічний індекс. Апельсини — це хороше джерело клітковини, тож за першим пунктом вони підходять. Крім того, їхній глікемічний індекс може становити 40–50, тоді як верхня рекомендована межа для діабетиків — 55.

Від чого вам точно слід відмовитись, то це від пакетованих соків, які можуть містити багато консервантів і цукру.

Переваги, які апельсини можуть вам забезпечити:

Посилення імунітету. Апельсини є потужним джерелом вітаміну С. Взимку організм стає більш вразливим перед різними інфекціями, а вживання продуктів, які зміцнюють імунітет, можуть допомогти їх уникнути.

Зміцнення здоров’я серця. Раціон, корисний для серця, має містити продукти з високим вмістом клітковини, антиоксидантів та інших поживних речовин. Апельсини підходять за цими критеріями, тому допомагають покращити здоров’я серця, регулюючи рівень холестерину та цукру в крові.

Зміцнення здоров’я травної системи. Продукти, багаті на клітковину, дають змогу поліпшити роботу травної системи, посилюючи обмін речовин та зміцнюючи здоров’я кишківника. Апельсини — це джерело клітковини, тому вони корисні для травлення.

Схуднення. Апельсини — це низькокалорійний продукт, тому їх можна споживати, не турбуючись про те, що такий перекус може призвести до збільшення ваги через надмірну калорійність.

До слова,  змінилися правила роботи екстреної медичної допомоги.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: