Чи безпечні апельсини для діабетиків?
Від чого вам точно слід відмовитись, то це від пакетованих соків.
Апельсини любить величезна кількість людей. Та якщо ви страждаєте на діабет, то у вас можуть з’явитись сумніви в тому, що вони безпечні для вас. Звісно, помірковане споживання — це завжди краще, ніж повне виключення з раціону якихось продуктів, пише Times Now.
Ідеальні продукти для людей, хворих на цукровий діабет, мають містити багато клітковини та мати низький глікемічний індекс. Апельсини — це хороше джерело клітковини, тож за першим пунктом вони підходять. Крім того, їхній глікемічний індекс може становити 40–50, тоді як верхня рекомендована межа для діабетиків — 55.
Від чого вам точно слід відмовитись, то це від пакетованих соків, які можуть містити багато консервантів і цукру.
Переваги, які апельсини можуть вам забезпечити:
Посилення імунітету. Апельсини є потужним джерелом вітаміну С. Взимку організм стає більш вразливим перед різними інфекціями, а вживання продуктів, які зміцнюють імунітет, можуть допомогти їх уникнути.
Зміцнення здоров’я серця. Раціон, корисний для серця, має містити продукти з високим вмістом клітковини, антиоксидантів та інших поживних речовин. Апельсини підходять за цими критеріями, тому допомагають покращити здоров’я серця, регулюючи рівень холестерину та цукру в крові.
Зміцнення здоров’я травної системи. Продукти, багаті на клітковину, дають змогу поліпшити роботу травної системи, посилюючи обмін речовин та зміцнюючи здоров’я кишківника. Апельсини — це джерело клітковини, тому вони корисні для травлення.
Схуднення. Апельсини — це низькокалорійний продукт, тому їх можна споживати, не турбуючись про те, що такий перекус може призвести до збільшення ваги через надмірну калорійність.
До слова, змінилися правила роботи екстреної медичної допомоги.