Чудове поєднання клена та спіреї: що слід враховувати

1 хв на прочитання4 години тому
Фото з відкритих джерел

Створює красивий контраст і робить сад доглянутим, ефектним та водночас природним.

Поєднання клена гостролистого Глобозум і спіреї японської — це чудовий вибір для створення ефектної садової композиції. Завдяки своїм кулястим кронам клени додають висоти та формують структуру на тлі чи в центрі садової композиції, тоді як на нижньому ярусі пишні масиви спіреї додають яскравих кольорів і густоти, особливо під час її цвітіння. Ця комбінація рослин гармонійно поєднує різні рівні висоти та текстури. Таке поєднання створює красивий контраст і робить сад доглянутим, ефектним та водночас природним.

Для досягнення максимальної декоративності важливо враховувати кілька моментів:

Спірея японська. Щоби створити щільний і привабливий масив, спірею одного сорту варто висаджувати на відстані 0,5-0,6 м між кущами. Така посадка забезпечить гарне розростання та рівномірне покриття ділянки.

Для підтримання компактної форми та стимуляції рясного цвітіння спірею слід регулярно стригти. Найкраще робити це восени, щоб не пошкодити дерево в період активного сокоруху.

Клен гостролистий Глобозум. Важливо пам’ятати, що ці дерева також потребують регулярної стрижки, щоб зберігати гарну форму. Проте стрижка клена рекомендується лише в осінній період. Навесні обрізування може бути небажаним через інтенсивний сокорух, що може пошкодити дерево чи сповільнити його ріст.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: