У світі відомо приблизно 500 видів бананів, але їстівні з них – лише п’ять. Їх поділяють на десертні та кормові (плантайни). Десертні вживаються переважно в сирому вигляді, рідше в сушеному, з них готують смачнючі десерти. Кормові або плантайни перш ніж вживати в їжу потребують термічної обробки. Такі банани користуються великою популярністю у себе на батьківщині, у тропіках.
Дієтолог Джулі Аптон зі США розповіла про чотири найкорисніші, на її погляд, властивості бананів.
За словами фахівця, у бананах багато клітковини, вітаміни В та С, марганець. У цих фруктах немає жирів, але вони дуже ситні, завдяки поєднанню вуглеводів та клітковини.
У бананах найвищий рівень калію. Калій благотворно впливає на здоров'я серцево-судинної системи та стабілізує артеріальний тиск. А вітамін В забезпечує гарний настрій.
Вживаючи ці тропічні фрукти, можна позбутися застуди, кашлю, хворобливих відчуттів при ГРВІ. Банани зміцнюють імунітет та виконують функцію жарознижуючих препаратів. Якщо захворіли – лікуйтесь вітамінами, а не пігулками.
Стиглі банани перетерти через сито або змолоти у блендері. Отримане пюре залити 250 мл гарячої води і додати 2 ст.л. цукру. Все перемішати, підігріти і пити.