Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Чорнобильська зона відчуження отримала нового керівника. Що про нього відомо

Чорнобильська зона відчуження отримала нового керівника. Що про нього відомо

Вже колишній керівник управління Сергій Калашников пішов із займаної посади добровільно.

1 хв на прочитання27 Січня 2021, 14:31
Андрій Пляцко прийшов у колектив Державного агентства з управління Чорнобильською зоною відчуження на початку літа 2020 року. Андрій Пляцко прийшов у колектив Державного агентства з управління Чорнобильською зоною відчуження на початку літа 2020 року.
Поділитись:

Кабмін призначив нового голову Державного агентства з управління зоною відчуження. Про це стало відомо 27 січня під час засідання Уряду.

Державне управління ЧЗВ очолив Андрій Пляцко

Сталося це після того, як Сергій Калашников, якій до сьогоднішнього дня обіймав цю посаду, попросив звільнити його за власним бажанням.

До цього часу Андрій Пляцко працював заступником голови Державного агентства з управління зоною відчуження. На цю посаду був призначений 10 червня 2020 року. 

Пляцко проживає у селі Гнідин Бориспільського району на Київщині. Там має житловий будинок і три земельні ділянки.

Одружений з Оксаною Вікторівною Блискун. Виховує дочку Аполлінарію. 

Дружина — власниця маєтку в Італії,  є власницею ТОВ Екологіка Груп. Має легковик Porsche Cayenne 2008 року випуску та MINI COOPER. Сам Андрій Пляцко їздить на Opel Insignia.

На банківських рахунках у нового керівника Зони відчуження 63 тис. 910 доларів США. Також Пляцко задекларував 130 тис. грн готівки та 114 тис. 425 грн на банківському рахунку. Також має рахунок на 4 тис. 781 євро. 

Як ми інформували раніше, експерти критикують проєкт Стратегії розвитку зони ЧАЕС і вимагають від Державної адміністрації з управління зоною відчуження (ДАЗВ) та Міндовкілля відхилити розміщений на сайті ДАЗВ проєкт і створити натомість якісний і відповідальний варіант стратегії.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost